Oferte locuri de munca top

Peste 1.000 de locuinţe vor fi construite în sectorul 2

BlocPeste 1.000 de locuinţe publice intenționează să construiască edilii Sectorului 2 al Capitalei pe strada Fabrica de Glucoza nr 2 – 4.

Cum după măsurători s-a constatat că suprafața terenului alocat este de 40.000 mp și nu de 45.000 mp, autoritățile locale vor solicita Guvernului să modifice corespunzător hotărârea din august anul trecut prin care terenul era transmis din domeniul public al statului în domeniul public al Sectorului 2 pentru realizarea construcţiilor.

Diminuarea terenului duce la pierderea spaţiului pentru patru blocuri. Astfel noul număr de apartamente ar trebui să fie de 1075 – 1076 și nu 1443 cum a fost estimarea iniţială.

Consiliul Local al Sectorului 2 va asigura transmiterea a 50% din locuinţe dar nu mai puţine de 538 de unităţi locative către Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Administraţiei și Internelor și pentru Serviciul Român de Informaţii.

Unităţile locative se vor realiza în termen de cel mult 10 ani prin programe derulate de Sectorul 2 cu ANL, prin parteneriat public-privat, prin credite bancare sau orice alte programe de finanţare derulate în baza legii.

Terenul viitorului ansamblu imobiliar este situat pe strada Fabrica de Glucoză nr. 2-4, sector 2 (actuala strada Dimitrie Pompeiu nr. 4 după cum se mentionează în documentația proiectului).

Iniţiatorii proiectului consideră că se poate avea în vedere o suplimentare de locuinţe colective în sensul reamplasării a două P+8 situate în dreapta terenului – în zona imediat adiacentă liniei de demarcare a dezmembrării prin translatarea acestora , concomitent cu micșorarea regimului de înălţime până la P+4, cu amendamentul că repoziţionarea lor se poate realiza doar printr-o documentaţie de tip PUD.

O altă soluţie propusă prevede ca în zona posterioară P+8 să fie alipit un alt P+8 tronson dublu.

Pentru realizarea acestor modificări este necesară elaborarea unui PUD, actualizara studiului de fezabilitate, modificarea hotărârilor Guvernului și ale CGMB.

Autorităţile locale consideră termenul trei ani ca fiind nerealist pentru obţinerea finanţării și propune o durată de realizare de 10 ani a proiectului.

Graficul propus de reprezentanţii sectorului 2 arată o construcţie în 8 etape cu două blocuri de 10 etaje construite în primii doi ani, 1 bloc P+10 în următorul an, un bloc P+10 în următorii doi ani și 10 luni, și alte 8  blocuri din care patru cu 8 etaje,  două cu 10 etaje și două cu patru etaje.

Locuinţele se vor transmite MAPN în ritmul finalizării la un procent de 50% din numărul de locuinţe finalizate.

 

Citeste despre planurile dezvoltatorilor imobiliari in revista ARENA Constructiilor, editia septembrie 2016

Sus