Erdbewegung-Osteuropa

122 mil euro pentru infrastructura de apa si apa uzata din judetul Sibiu

Au fost semnate documentele pentru implementarea proiectului de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunile Mediaș, Agnit și Dumbrăveni din județul Sibiu.

Proiectul are o valoare de aproximativ 122 milioane de euro și este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Apa Târnavei Mari SA va implementa proiectul în 18 Unități Administrativ Teritoriale (UAT-uri) din județul Sibiu: Mediaș, Târnava, Copşa Mică, Axente Sever, Valea Viilor, Dârlos, Blăjel, Brateiu, Șeica Mare, Biertan, Aţel, Dumbrăveni, Hoghilag, Alma, Arpașu de Jos, Agnita, Bârghiș, Alţâna.

Proiectul prevede:

Investiții în rețeaua de alimentare cu apă

* vor fi construiți 139,6 km noi de aducțiune și vor fi reabilitați alți 9,3 km;

* vor fi construiți 74,9 km de rețea de distribuție și vor fi reabilitați 56,3 km;

* va fi reabilitată sursa de apă Arpașu și va fi extinsă sursa de apă Dumbrăveni;

* vor fi construite 25 de stații de clorinare, dar și 25 de rezervoare pentru a fi integrați și puși în funcțiune 19 km de aducțiuni;

* va fi construită o rețea de distribuție de 46,6 km de aducțiune în Copșa Mică.

Investiții în rețeaua de canalizare:

* vor fi construiți 34,7 km de rețea de canalizare 20 km conducte de refulare și vor fi reabilitați alți 33,9 km, dar și stația de epurare Șura Mică;

* vor fi integrate și puși în funcțiune 38,8 km de rețea de canalizare în zona Copșa Mică și va fi integrate o instalație de uscare a nămolului.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2020

Sus
Translate »