Oferte locuri de munca top

2 lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți mobilier de terasă

Aceste sfaturi pentru alegerea mobilierului de exterior sunt perfecte dacă sunteți în căutarea unui set nou. La urma urmei, mesele și scaunele de grădină joacă un rol crucial în modul în care vă folosiți spațiul exterior, așa că trebuie să vă asigurați că acestea răspund corespunzător nevoilor dvs. Dar, cu atât de multe modele de mobilier de terase din care puteți alege, poate fi dificil să știți care este cel mai bun stil pentru dumneavoastră. Nu vă faceți griji – suntem aici pentru a vă ajuta.

Există mult mai multe tipuri de mobilier de terase decât umila bancă de exterior. În zilele noastre, puteți găsi canapele de pluș, paturi de zi glorioase, scaune de tip „ou” care se balansează și chiar măsuțe de cafea care se dublează ca focare. Oricare ar fi nevoile dvs. de mobilier de terase și grădină, există un design care se va potrivi perfect spațiului, stilului și bugetului dvs.

Nu este niciun secret că, indiferent dacă aveți nevoie de scaune sau de mese, cea mai bună mobilă de grădină va transforma total funcționalitatea și aspectul spațiului dvs. Acum este mai ușor ca oricând să recreați același confort și stil ca în spațiul de locuit din interior, în aer liber. Dar pentru a alege modelele potrivite de mobilier de terase, trebuie să luați în considerare câteva lucruri. Nimeni nu vrea să investească într-un set nou-nouț, doar pentru a realiza după o săptămână sau două că nu se potrivește.

Dacă vă faceți timp pentru a lua în considerare în mod corespunzător toate opțiunile de mobilier de terase disponibile, vă veți asigura că aceasta este o achiziție care va funcționa perfect pentru spațiul dvs. și vă va rezista mulți ani de acum încolo. Așadar, continuați să citiți pentru a afla cele mai bune sfaturi pentru alegerea mobilierului de exterior.

1. Alegeți un stil care să se potrivească temei dvs.

Unul dintre cele mai evidente sfaturi pentru alegerea mobilierului de exterior este să țineți cont de estetica acestuia. Aspectul potrivit poate face sau desface un spațiu, așa că, înainte de a lua o decizie fermă, gândiți-vă la tema generală a spațiului dumneavoastră.

Unul dintre cele mai în vogă stiluri în acest moment este ratanul. Este ideal pentru recrearea aspectului relaxat al unei grădini tradiționale de la țară dar, atunci când este asociat cu perne neutre, funcționează bine și pentru terase moderne.

Vorbind de stiluri moderne, ați putea lua în considerare și plasticul. Sigur, poate părea ciudat, dar credeți-ne. Există o mulțime de stiluri de mobilier si copertine de terase disponibile în forme sculpturale și culori îndrăznețe, care pot adăuga un element de distracție unui spațiu. În plus, multe modele includ materiale reciclate, ceea ce le face o opțiune mai ecologică.

Metalul este o altă opțiune, și poate una dintre cele mai versatile. Poate avea un stil tradițional – gândiți-vă la fier forjat complicat – până la modern și industrial. Metalul se integrează cu ușurință în orice tip de grădină, de la cabana de la țară la terasa de pe acoperiș.

Dacă sunteți în căutarea unei atmosfere mai organice pentru grădina dvs., atunci lemnul este o alegere clasică. Bineînțeles, există o mulțime de finisaje disponibile. Așadar, fie că vă doriți un stil rustic sau modern, deschis sau închis, în culori vii sau neutre, există o mulțime de opțiuni atunci când vine vorba de idei de scaune de exterior sau idei de mese de grădină care să se potrivească temei dumneavoastră.

2. Gândiți-vă la întreținere

Un alt sfat foarte important pentru alegerea mobilierului de exterior este să vă gândiți la cât de multă întreținere – sau lipsa ei – are nevoie.

Oferind durabilitate și calități de rezistență la intemperii care rivalizează cu cele ale omologilor săi naturali, plasticul este ușor și extrem de ușor de curățat, ceea ce îl face o opțiune excelentă pentru cei care au copii. O ștergere rapidă cu apă cu detergent este, în general, tot ceea ce este nevoie pentru ca acesta să arate ca nou. Ratanul sintetic este, de asemenea, simplu de curățat (trebuie doar să fiți puțin mai blând cu unele modele, pentru a evita deteriorarea țesăturii). În cazul meselor, căutați blaturi de sticlă care se pot curăța cu un șervețel, pentru a șterge cu ușurință petele de pe jos.

Metalul este, de asemenea, ușor de întreținut, mai ales dacă este acoperit cu pulbere. Dacă suferă o zgârietură ciudată, folosiți pur și simplu un stilou „corector” pentru a-l repara. Cu toate acestea, unele metale pot da semne de rugină în timp – cerurile speciale pot ajuta la prevenirea acestui lucru sau la îndepărtarea unei decolorări ușoare.

Cea mai bună mobilă de grădină din lemn este de obicei construită pentru a fi durabilă, din materiale rezistente, de lungă durată, care nu necesită prea multă întreținere. Cu toate acestea, unele necesită puțină întreținere dacă doriți să le păstrați un aspect impecabil. Tecul, de exemplu, va rezista ani de zile, dar devine gri-argintiu în timp. Unii oameni iubesc acest aspect – adaugă un anumit farmec și este excelent pentru ideile de grădină de cabană – dar dacă nu sunteți un fan, puteți folosi un detergent specializat și un protector de pete.

Nu uitați nici de materiale textile – pernele detașabile pot fi adesea băgate în mașina de spălat pentru a fi împrospătate (dar verificați mai întâi eticheta). Iar pentru o întreținere extrem de ușoară, optați pentru cele complet impermeabile, pe care le puteți lăsa afară în caz de ploaie.

 

Sus
Translate »