Oferte locuri de munca top

20 mil euro pentru un transport modern in Valea Jiului

Două noi contracte de finanțare care vizează investiția „Green Line Valea Jiului” au fost semnate astăzi în județul Hunedoara, pentru un transport modern și ecologic în Valea Jiului.

Proiectele prevăd crearea unei linii verzi de autobuze electrice între Petrila, Petroșani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni și Uricani

Finanțarea se va realiza prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020 și va fi în valoare totală de 95 de milioane de lei, adică peste 20 de milioane de euro.

Valoarea totală a proiectului Green Line Valea Jiului – Componenta 1 este de 49.089.440 lei (43.851.960 lei finanțare nerambursabilă), iar Componenta 2 are o valoare totală de 46.017.326 lei (39.117.671 lei finanțare nerambursabilă).

Perioada de implementare este de 21 de luni pentru Componenta 1, respectiv 17 luni pentru Componenta 2.

Prin cele două proiecteȘ

*  vor fi achiziționate 26 de autobuze electrice,

* va fi amenajat un depou în municipiul Vulcan,

* se vor construi / moderniza 112 stații de transport public,

*  se vor realiza 34 de stații de reîncărcare pentru autobuzele electrice și 2 stații de reîncărcare pentru automobile electrice.

Totodată, vor fi reabilitați aproximativ 5 kilometri de drum.

În 20 dintre stațiile de transport vor exista automate pentru emiterea cardurilor / tichetelor de călătorie, iar 42 de stații vor fi dotate cu sisteme de informare a călătorilor.

De asemenea, proiectele prevăd implementarea unui sistem de e-ticketing, amplasarea de sisteme de informare și de numărare a pasagerilor în vehicule, monitorizarea și dispecerizarea autobuzelor, supravegherea lor video, crearea unui portal web și a unei aplicații de mobil (Android, IOS) pentru informarea călătorilor.

Investiția este rezultatul parteneriatului dintre Primăria Municipiului Vulcan, Primăria Municipiului Petroșani, Primăria Orașului Aninoasa, Primăria Municipiului Lupeni, Primăria Orașului Uricani, Primăria Orașului Petrila și Consiliul Județean Hunedoara.

Cele patru trasee cuprinde în proiecte însumează 128 de kilometri dus-întors, după cum urmează:

* Traseul 1 (38,5 km) – traseul principal, care face legătura integral între Uricani – Lupeni – Vulcan – Petroșani – Petrila;

* Traseul 2 (10,6 km) – traseu secundar, care face legătura între Aninoasa și Petroșani;

* Traseul 3 (3,7 km) – traseu secundar, care face legătura între Petrila (zona minei) și Jieț;

* Traseul 4 (11,15 km) – traseu secundar, asigură legătura în localitățile care aparțin de Uricani, respectiv Valea de Brazi – Cheile Buții.

La nivelul Regiunii Vest, în cadrul Regio-POR 2014-2020, au fost contractate până în prezent 502 proiecte, în valoare totală de 770,55 milioane euro, din care 631,59 milioane euro finanțare nerambursabilă.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus
Translate »