RESIDEO

25 de milioane de lei alocati din partea CJ pentru intretinerea de drumuri judetene

Din bugetul propriu pe anul 2018 al unui județ din nordul tarii vor fi alocate 25 milioane lei în vederea întreținerii drumurilor județene.

“Suma acordată anul acesta este echivalentă cu cea de anul trecut, care va asigura o bună întreținere a drumurilor județene, însă nu la nivelul pe care ni-l dorim. În 2014 am avut la dispoziție 40 de milioane de lei la acest capitol, bani care ne-au permis să intervenim și să reabilităm cu adevărat aproape 40 de kilometri de drum județean. În 2018 nu vom putea, din suma alocată, să vorbim despre astfel de cifre. Dacă vom reuși, însă, să obținem resurse financiare suplimentare de la bugetul central, buna parte dintre acestea vor fi dirijate către întreținerea drumurilor județene”, a precizat Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

În paralel, Consiliul Județean Maramureș pregătește mai multe proiecte pentru drumurile județene, care nu includ aceste sume de întreținere, fiind vorba despre proiectele mari de dezvoltare a infrastructurii rutiere județene.

Unul dintre acestea constă în reabilitarea Drumului Nordului, care are o lungime de 80 km. Pentru acest proiect este prevăzută suma de 21.403,41 mii lei.

”În primul rând voi face referire la Drumul Nordului, care se află în acest moment pe SEAP, pentru licitație, iar în 26 martie este programată deschiderea ofertelor. Dacă vom avea, în 2018, deschiderea, evaluarea ofertelor, desemnarea unui câștigător, semnarea contractului și a ordinului de începere al lucrărilor, în acest an vom finaliza documentația și proiectul tehnic, iar din 2019 vom începe, la propriu, lucrările ”, a declarat șeful administrației județene.

Acest proiect are o valoare de aproximativ 50 de milioane de euro. Pentru proiectare au fost prevăzute șase luni, iar pentru execuție 24 de luni.

Un alt proiect vizează Drumul din Țara Lăpușului, legătura între Rogoz – Dămăcușeni – Târgu Lăpuș – Vălenii Lăpușului înspre Baba. Acesta va fi scos la licitație în luna martie 2018, alături de tronsonul cuprins între Șomcuta Mare – Mireșu Mare – Remeți pe Someș, până aproape de podul de la Ulmeni.
”Acestea sunt finanțări de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin PNDL1, iar pe PNDL2 așteptăm, în cel mai scurt timp, vizita ministrului Dezvoltării, Paul Stănescu, în județul Maramureș, alături de care sper să fim la Bârsana, pentru a semna un contract extrem de important pentru noi, respectiv reabilitarea drumului județean pe Valea Izei și reabilitarea drumului județean pe Valea Ruscovei. Și aici vorbim despre sume impresionante de bani la dispoziția județului Maramureș. Intenția noastră este ca, în acest an să reușim să semnăm contractele, până în iarna anului 2018 să finalizăm efectiv proiectarea, iar din anul 2019 să înceapă execuția, cu termen de finalizare 24 de luni”, a mai precizat președintele CJ Maramureș.

De asemenea, Consiliul județean a alocat suma de 29,75 mii lei pentru bunuri și servicii. Suma de 7.768,41 mii lei a fost stabilită pentru cheltuieli de capital, iar 1.069,00 mii lei vor reprezenta rambursările de credit.

 

Citiți și:

Oferta reevaluata pentru atribuirea unui contract de modernizare strazi

Licitatie pentru intretinerea periodica a drumurilor

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 1/martie 2018

Sus
Translate »