Oferte locuri de munca top

30 mil lei din fonduri europene pentru doua cladiri istorice

Peste 30 de milioane de lei vor fi alocați pentru două proiecte care vizează conservarea, protecția și valorificarea patrimoniului cultural, în Mureș și Caraș-Severin, după ce vicepremierul Sevil Shhaideh a semnat contractele de finanțare, implementate prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

„Până în prezent, pe Axa Prioritară 5 din POR 2014-2020, am semnat 15 contracte de finanțare, cu o valoare totală de peste 240 de milioane de lei. Vom continua să investim în obiective de patrimoniu, pentru a le reda atât comunităților locale, cât și turiștilor interesați de cultură, festivaluri, evenimente etc., iar fondurile pe care Uniunea Europeană ni le pune la dispoziție reprezintă o sursă de finanțare foarte importantă”, a precizat doamna Shhaideh, vicepremier și ministru al Dezvoltării în Guvernul Grindeanu, subliniind că, în continuare, creșterea gradului de absorție rămâne o prioritate absolută a Guvernului.

Primul dintre contracte are o valoare totală de 11.273.740 de lei. Din suma totală, finanțarea nerambursabilă alocată de Ministerul Dezvoltării Regionale– Autoritate de Management POR este de 9.201.073 lei (reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului).

Proiectul vizează reabilitarea Muzeului de Științele Naturii Târgu Mureș și are o durată de implementare de 89 de luni, adică de aproape șapte ani și jumătate. După lucrările de restaurare, consolidare și amenajare sau refuncționalizare a spațiilor existente, pentru valorificarea muzeului la standarde europene, se estimează o creștere a numărului de vizitatori de la 6.985 pe an, câți sunt în prezent, la 7.404 de vizitatori pe an.

Valoarea celui de-al doilea proiect este de 19.851.860 de lei, dintre care 19.348.458 lei reprezintă finanțarea nerambursabilă alocată de MDRAPFE – AM POR (98% din valoarea eligibilă a proiectului).

Mai exact, proiectul presupune consolidarea, restaurarea, conservarea și protecția Cetății Ladislau din comuna Coronini, județul Caraș-Severin. Alături de lucrările de restaurare, consolidare și amenajare sau refuncționalizare a spațiilor existente, prin proiect va mai fi reamenajat și Turnul 3 de Sud-Vest, vor fi conservate zidurile și turnurile cetății cu asize de piatră, se vor amenaja platforme și pasarele, se va construi un corp anexă, se vor realiza instalații electrice și sanitare, precum și iluminat arhitectural și ambiental, se va amenaja incinta sitului și se vor realiza alei pietonale. După finalizare, autoritățile locale estimează includerea cetății în circuitul turistic, cu cel puțin 750 de vizitatori pe an.

 

 

Revista Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia mai 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

 

Sus