Oferte locuri de munca top

30 mil lei pentru manastirile din Ilfov

Mănăstirile monument istoric clasa A Balamuci și Căldărușani din județul Ilfov au primit finanțare nerambursabilă în valoare de aproape 30 de milioane de lei.

Mănăstirea Sf. Nicolae – Sitaru (Balamuci)

Mănăstirea Balamuci este monument istoric și face parte din patrimoniul cultural național. Se află în nord-estul judetului Ilfov, în comuna Nuci, în pădurea de lângă satul Sitaru, din comuna Grădistea. Mai este cunoscută și sub numele de Mănăstirea Sitaru. Mănăstirea fost construită de jupânul Papa Greceanu în 1627, iar acum are nevoie de reabilitare.

Dintre intervențiile necesare:

– Refacerea tencuielilor la soclu cu mortare de asanare

– Refacerea învelitorii din tablă de cupru

– Reabilitarea grilajelor ferestrelor din fier forjat

-Reabilitarea/înlocuirea tâmplăriei din stejar a ferestrelor

– Dezafectarea şi refacerea instalaţiei interioare de iluminat şi prize şi a instalaţiei de paratraznet

-Încălzirea se va realiza într-un sistem centralizat modern cu panouri radiante

Valoarea totală a contractului de finanțare: 8.583.372,70 lei. Asistență financiară nerambursabilă solicitată: 7.676.027,59 lei.

Mănăstirea Căldărușani

Mănăstirea Căldărușani este monument istoric și face parte din patrimoniul cultural național. Numele mănăstirii provine de la configurația locului, care are aspectul unei căldări. În muzeul mănăstirii se află un important tezaur cu obiecte bisericești din aur și din argint. Este una dintre cele mai mari și mai vechi mănăstiri ortodoxe din Muntenia. Se află la 25 de kilometri de București, pe malul lacului Căldărușani, pe teritoriul comunei Gruiu, în judetul Ilfov.

Ansamblul monahal de la Căldărușani este compus din: biserica mare, zidită în centru; chiliile, așezate initial pe trei laturi; zidul de răsărit; turnul clopotniță; biserica din cimitir.

Mănăstirea Căldărușani a fost construită în 1638, iar acum are nevoie de reabilitare și de consolidare.

Câteva dintre intervențiile necesare:

– Desfacerea zonelor tencuite cu mortare neadecvate din ciment

– Desfacerea tâmplăriei din oţel (inclusiv la turle)

– Înlocuirea tâmplăriei metalice cu o tâmplărie din oţel cu rupere de punte termică şi geam termfonoabsorbant, păstrând forma şi desenul tâmplăriei existente

– Restaurarea uşilor de acces (desfacere şi recompunere a pieselor componente – recondiţionarea feroneriei etc.), inclusiv a uşii exterioare la altar

– Reabilitare soclu şi brâu superior din piatră cu forme speciale

– Înlocuirea instalației vechi de iluminat și prize cu o instalație nouă care să satisfacă cerințele de iluminat și consum ale bisericii

– Încălzirea se va realiza într-un sistem centralizat modern cu panouri radiante de pardoseală şi centrala proprie cu combustibil solid-lemn şi ventilo-convectoare carcasate de pardoseală

– Apa caldă menajeră pentru lavoarul din biserica se prepară semi-instantaneu într-un boiler cu rezistență electrică .

Valoarea totală a contractului de finanțare: 21.079.552,64 lei, din care 1.957.336,97 lei sunt contribuție proprie. Asistență financiară nerambursabilă solicitată: 19.417.811,67 lei.

 

 

Citiți și:

Un bogat om de afaceri pregateste un mare ansamblu rezidential

Proiect logistic redus la jumatate, din cauza scaderii activitatii

Isi continua proiectele si se gandesc sa creasca preturile

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus