Oferte locuri de munca top

500 km conducta retea primara care necesita inlocuire urgenta

Proiectul de reabilitare a rețelei de termoficare din București beneficiază de 187 milioane de euro. Gabriela Firea, primarul general al Bucureștiului, spune că acest proiect se află în «stadiu zero», iar în acest moment, studiul de fezabilitate (memoriul tehnic) întocmit de către RADET Bucuresti, este foarte aproape de forma finală. În prezent, se lucrează la verificarea și actualizarea lui, conform observațiilor făcute de experții Jaspers.

La începutul lunii octombrie, acest studiu de fezabilitate va fi supus aprobarii Consiliului General al Municipiului București și cererea de finanțare va fi depusă până cel tarziu la sfârșitul lunii noiembrie 2017.

Au fost selecționați 500 km conducta rețea primară care necesită înlocuire urgentă, grupați pe opt magistrale de termoficare; au fost inițiate discuții cu BERD pentru realizarea unui proiect de asistență tehnică pentru dezvoltarea unor servicii sustenabile și eficiente pe termen lung, inclusiv a contractului de delegare a serviciului public de termie. Este vizată astfel și asigurarea sumelor necesare cofinanțării proiectului. În vederea urgentării și pregătirii aplicațiilor de finanțare, grupurile de lucru implicate în proiectele finanțabile din POIM, se vor întâlni în data de 13 septembrie 2017, cu consultanți Jaspers și reprezentanți ai DG REGIO.

Documentații pentru alte 34 de proiecte în București

Pentru Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 cu închidere în decembrie 2023,  Primăria Bucureștiului are selectate un numar de 34 de proiecte, împărțite în 12 mari domenii, pentru care se lucrează deja la documentații în vederea depunerii pentru obținerea finanțării europene.

Este vorba de un buget de aproximativ 300 milioane euro, respectiv:

* Achiziționarea de material rulant tramvaie – 45 buc în valoare de 60 milioane euro

* Achiziționare autobuze hibrid/ electrice și stații de încărcare- 100 buc –  în valoare de 50 milioane euro

* Achiziționare troleibuze – 100 buc – în valoare de 40 de milioane euro

* Modernizare tramvaie – 50 buc  –  în valoare de 10 milioane euro

* Modernizare linii tramvai și echipamente anexe- aprox 23  km cale dublă în valoare de 30 milioane euro

* Modernizare depou tramvai Titan în valoare de 20 milioane euro

* Modernizare stații de transport- model standard în toată regiunea cu dotare și  sisteme de informare transport  –  în valoare de 10 milioane euro

* Trasee pietonale și pentru biciclete București, Ilfov în valoare de 25 milioane euro

* Reorganizare spații urbane, reamenajare bulevarde, în valoare de 4 milioane euro

* 4 park & ride în valoare fiecare de 10 milioane euro

* Sistem de gestionare parcare în valoare de 1 milion euro

*  Modernizarea sistemului de management al traficului și informarea cetățenilor – în valoare de 5 milioane euro

S-a realizat Master Planul incineratorului

Referitor la Instalația de tratare și valorificare energetică a deșeurilor municipale din municipiul Bucuresti, Primarul General a declarat: „Consultantul din acest proiect a finalizat și a predat Master Planul și, după aprobarea de către Guvern, estimată pentru luna octombrie, a Planului Național de Gestionare a Deșeurilor (PNGD), Master Planul, cu eventualele modificari rezultate din PNGD, va fi aprobat de CGMB. Avem așteptarea ca acest Plan-PNGD să dea posibilitatea asocierii Municipiului București cu Județul Ilfov într-o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) de management al deșeurilor pentru a aplica împreună cererea de finanțare”.

Redresarea proiectului Glina

În acest moment PMB are câteva proiecte eligibile, care sunt finanțate prin fonduri europene, a declarat Primarul General referindu-se la Stația de epurare Glina, un proiect blocat timp de 4 ani.

Gabriela Firea spune că specialiștii de la PMB au reușit în sfârșit să redreseze acest proiect foarte important, de 325 milioane de euro, cu finanțare europeană: “Am început să transmitem cereri de rambursare și până la sfârșitul anului considerăm că vom reuși să ajungem la suma de 4,6 milioane euro.”

 

cop1

 

 

Revista – Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia septembrie (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

Newsletter – Primesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus
Translate »