Oferte locuri de munca top

7 caracteristici ale unei case durabile

Locuirea intr-o casa construita conform criteriilor de constructie ecologice afecteaza pozitiv starea de bine a oamenilor si protejeaza mediul, reducand consumul si poluarea. Dar, care sunt caracteristicile care definesc o casa durabila?

Știm că fiecare activitate umană are un impact mai mult sau mai puțin semnificativ asupra mediului : limitarea consecințelor acțiunilor noastre este o problemă centrală pentru societatea în care trăim. Conceptul este foarte simplu: utilizarea resurselor disponibile în prezent nu trebuie să compromită șansele de viață ale generațiilor viitoare. Scopul este menținerea și, sperăm , îmbunătățirea condițiilor planetei .

Prin programe de dezvoltare dedicate, se depun eforturi pentru a minimiza amprenta antropică , promovând creșterea bazată pe durabilitate . În acest sens, un domeniu care capătă o mare importanță este cel al construcțiilor verzi, care își propune să creeze structuri durabile . Construirea unei clădiri după metode tradiționale de construcție presupune diverse intervenții asupra contextului natural, atât în ​​faza de construcție, cât și pentru întreținerea ei în timp, iar construcția verde reprezintă o alternativă mai puțin invazivă.

O locuință durabilă vă permite să reduceți impactul asupra mediului atât pe termen scurt, cât și pe termen lung: în acest articol vă însoțim să descoperiți principalele caracteristici ale structurilor prietenoase cu mediul.

Cum să construiești o casă durabilă

Arhitectura eco – sustenabilă joacă un rol din ce în ce mai mare în sectorul construcțiilor: normativele actuale cer acum proiectarea  clădirilor nZEB (nearly Zero Energy Building), constructii care consumă foarte puțină energie, obținută în principal din surse regenerabile.

Aceste norme nu sacrifică confortul locuinței , dimpotrivă: datorită tehnologiilor folosite și a performanțelor înalte obținute, locuirea într-o locuință durabilă asigură starea de bine a rezidentilor și economii la consum . Ce trebuie sa luam in considerare? Enumeram mai jos 7 caracteristici care disting o casă durabilă

  1. Plasarea în context și expunere

O clădire prietenoasă cu mediul trebuie construită în contextul potrivit : structura trebuie să se integreze armonios în mediul înconjurător , fără a desfigura peisajul sau a compromite zonele naturale. Locul de construcție trebuie evaluat cu atenție, adaptând arhitectura lucrării la particularitățile zonei.

Un alt element de luat în considerare pentru amplasarea casei este expunerea . Pentru a reduce consumul de energie și a face camerele confortabile , casa ar trebui să fie orientată spre sud pe aproximativ 30% din suprafață. În acest fel, iarna, puterea soarelui este folosită pentru încălzirea și iluminarea încăperilor, iar vara se evită supraîncălzirea, prin utilizarea sistemelor de umbrire.

  1. Materiale de construcție

Pentru a fi cu adevărat durabilă, o clădire verde trebuie construită cu materiale adecvate : ar trebui sa fie naturale, reciclabile, cu impact redus asupra mediului și sigure pentru sănătatea oamenilor și a mediului. Cateva exemple? Undă verde pentru utilizarea lemnului, pietrei, aluminiului, plutei și bambusului. De asemenea, este important să se evalueze rezistența și calitatea materialelor folosite, astfel încât acestea să reziste în timp și să nu necesite lucrări frecvente de întreținere sau înlocuire.

  1. Izolatie termica

Pe lângă materialele de construcție, un rol important în eficiența clădirii îl au tehnologiile utilizate pentru limitarea pierderilor de căldură ale locuinței . O casă durabilă ar trebui să fie caldă iarna si racoroasă vara, fara a consuma prea multa energie.

Izolarea termică a structurii este o soluție bună pentru a menține temperatura dorită și a limita utilizarea încălzirii și a aerului condiționat.

  1. Ferestre de calitate

Izolarea termică a casei vizează și deschiderile , cele mai „vulnerabile” puncte ale casei prin care au loc cele mai mari pierderi de caldura. Trebuie sa se foloseasca ferestre de calitate , care să reziste în timp menținând performanțe ridicate.

Sistemele Schüco garantează performanțe excelente , sporesc eficiența energetică a clădirii, sunt rezistente la agenții atmosferici și la uzură și sunt realizate din materiale reciclabile .

Sistemele din aluminiu sunt potrivite si pentru reamenajarea unei cladiri cu ferestre mari , deoarece sunt capabile sa mentina performante ridicate acordand o atentie deosebita confortului beneficiarilor si designului original.

  1. Energii regenerabile

Un alt factor care caracterizează o casă durabilă este utilizarea energiei din surse regenerabile . De exemplu, prin instalarea unui sistem fotovoltaic se pot satisface nevoile energetice ale locuintei fara a polua, avand in vedere ca o cladire verde este gandita sa consume foarte putin.

Sistemele inovatoare pot fi folosite si pentru incalzire si racire , profitand de sistemele de ventilatia naturala sau de folosind sisteme de ventilatie cu recuperare de caldura, integrate in ferestre.

  1. Automatizarea locuinței

Pentru respectarea criteriilor constructive ale clădirii verzi, și tehnologia vine să ne ajute! Echiparea unei locuințe prietenoase cu mediul cu sisteme moderne de automatizare a locuinței ajută la reducerea consumului energetic si la limitarea risipei.

  1. Spațiu verde

În sfârșit, într-o locuință durabilă, o zonă verde , fie ea mică sau mare, nu poate lipsi. Ideal este să ai un teren în care să crești produse verzi, dar în mediul urban este suficientă și o micro-grădină pe balcon sau o grădină verticală , poate cu plante care filtrează și purifică aerul, pentru a crea o oază de verdeață.

Un colț verde ajută la creșterea stării de bine și la reducerea stresului, și vă permite să creați o zonă de relaxare chiar și în oraș.

Construirea unei case sustenabile de la zero nu este singura modalitate de a trăi într-un mediu verde: chiar și prin renovarea clădirilor și palatelor existente urmând principiile construcției ecologice se pot obține rezultate excelente.

Prin reamenajarea cladirilor vechi, se evita consumul de teren pentru clădiri noi și se reduc emisiile poluante de la instalațiile mai vechi, scăzând consumul de energie.

Pentru informatii suplimentare despre produsele noastre si proiecte realizate va invitam sa vizitati www.alukoenigstahl.ro

 

Sus