Oferte locuri de munca top

9.500 de noi investiții in Programul Național de Dezvoltare Locală

Realizarea și modernizarea unităților de învățământ preuniversitar, a unităților sanitare, a podurilor și a sistemelor de iluminat public stradal vor fi cuprinse de Programul Național de Dezvoltare Locală.

Aceasta potrivit OUG pentru stabilirea de măsuri privind realizarea investițiilor din fonduri publice, aprobată astăzi de Guvern.

Programul Național de Dezvoltare Locală se va desfășura în două etape, respectiv:

* etapa I: se vor asigura fonduri pentru obiectivele de investiții aflate sub finanțare la data de 31 decembrie 2016, până la finalizarea acestora;

* etapa II: începând cu anul 2017 se va asigura finanțarea a 9.500 obiective de investiții noi introduse în program, din care 2.500 de creșe și grădinițe și 2.000 de unități de învățământ preuniversitar care necesită lucrări de realizare sau modernizare în vederea obținerii autorizațiilor de funcționare, pentru care se asigură finanțarea multianuală, până la finalizarea acestora;

În acest sens, Executivul mai are în plan finanțarea a 30 de cămine studențești.

Proiectul de act normativ modifică și completează o serie de legi anterioare. Prin această intervenție legislativă, actualul Guvern încearcă să asigure un pachet minim de zece servicii publice în fiecare localitate din mediul rural, prin finanțare de la bugetul de stat sau prin fonduri nerambursabile.

Pe lângă modificările aduse OUG 28/2013, proiectul de act normativ vizează și OUG 64/2009 privind gestionarea financiară a instrumentelor structurale (fonduri europene). Astfel, instituțiile publice vor putea deschide, în unitățile de trezorerie a statului, conturi escrow. Mai exact, acest tip de cont asigură entitățile de stat că sumele de bani investite din bugetul pentru diverse servicii sunt încasate abia după ce au fost îndeplinite mai multe condiții.

„Acestea se creditează cu contravaloarea fondurilor externe nerambursabile, a cofinanțării de la bugetul de stat și TVA, după caz, transferate de instituțiile publice, în cazul beneficiarilor privați care beneficiază de schema de ajutor de stat sau de minimis, ale căror cheltuieli au fost suspendate la rambursare, datorită unei suspiciuni de fraudă, aflate în investigație la data depunerii declarației finale”, adaugă inițiatorii.

Totodată, instituțiile din administrația publică care nu au în administrare locuințe de serviciu sau dacă acestea sunt insuficiente, vor putea aloca, din bugetul propriu, sume pentru închirierea de locuințe, pentru personalul angajat. Condițiile sunt ca individul să aibă domiciliul la cel puțin 50 km distanță, iar suma să nu depășească 900 de lei și să aibă o pondere de 75% din cheltuielile totale pentru locuire.

Nu în ultimul rând, proiectul de act normativ modifică și OUG 66/2011 privind sancționarea neregulilor apărute în utilizarea fondurilor europene.

Prin urmare, în procesele pe rol, autoritatea cu competențe în gestionarea fondurilor europene are obligația de a lua următoarele măsuri, până la decizia definitivă:

* pentru beneficiarii privați suspendă aplicarea prevederilor contractului de finanțare și în mod subsecvent suspendă plata tuturor sumelor solicitate de beneficiar;

* pentru beneficiarii publici suspendă plata tuturor sumelor solicitate de beneficiar aferente contractului economic pentru care a fost formulată sesizarea.

Descarcă şi citeşte proiectul pentru investițiile din fonduri publice

 

 

 

 

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Revista –    Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia nov – dec 2016 (click aici)

Sus