ARENA Constructiilor
Oferte locuri de munca top

9 unitati de invatamant din sectorul 4 vor fi modernizate

Au început lucrările de modernizare a unităților de învățământ din sectorul 4. Peste 15 milioane de lei, alocate din bugetul local, vor fi investite în reparații și amenajări, în scopul obținerii autorizației ISU, în șapte școli și două licee: Colegiul Național “Gheorghe Șincai” și Colegiul Național “Ion Creangă”.

“Modernizarea unităților de învățământ se află pe lista noastră de priorități. Sunt școli în sectorul 4, unde, de 28 de ani, nu s-a făcut absolut nimic. Nu s-a schimbat o cărămidă. Copiii și profesorii noștri trebuie să fie în siguranță, iar orele de curs să se desfășoare în condiții decente și sigure”, a declarat Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4.

Proiectele de investiții au fost personalizate pentru fiecare unitate în parte, în funcție de necesități: refacerea acoperișului, reabilitarea sălilor de festivități, refacerea exteriorului, a holurilor, a grupurilor sanitare destinate elevilor, a scărilor interioare etc. Astfel, pe lângă clădirile celor două licee, care necesitau intervenții urgente, vor mai beneficia de finanțare pentru modernizare următoarele școli: Școala Gimnazială nr. 133 (Str. Stânjeneilor nr 3), Școala Gimnazială nr. 79 (Str. Cuza-Vodă, nr. 51), Școala Gimnazială nr. 97 (Str. Viorele, nr. 7), Școala Gimnazială nr. 194 (Str. Alexandru Obregia, nr. 3A), Școala Gimnazială nr. 190 (Str. Nițu Vasile, nr. 16), Școala Gimnazială nr. 129 (Str. Izvorul Crișului, nr. 6) și Școala Gimnazială “Avram Iancu” (Str. Stupilor, nr.1).

“Acoperișul Colegiului Național <<Gheorghe Șincai>> s-a deteriorat serios, mai ales în ultima perioadă. Fiind vorba despre o clădire monument-istoric, nu puteam începe reabilitarea fără avizul Ministerului Culturii, pe care l-am primit în sfârșit. Toate lucrările (pentru că vorbim, spre exemplu, și despre refacerea sălii de festivități) vor fi executate respectând arhitectura și utilizând materialele impuse de statutul clădirii. De exemplu, acoperișul va fi realizat din țiglă”, a explicat Ana Maria Mocăniță, director general al Direcției de Administrare a Unităților de Învățământ Sector 4.

 

Citiți și:

Peste 218 mil lei pentru modernizarea a doua drumuri judetene

Constructia unui ansamblu cu 144 apartamente, gata sa demareze

Cladirile a doua structuri educationale vor fi modernizate

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.5/iul-aug 2018

coperta-ac5

Sus
Translate »