Erdbewegung-Osteuropa

920 mil euro pentru 41 km din Autostrada Brasov – Oradea

După ce CNAIR a anunțat lansarea în licitație a unui tronson de 41 km din autostrada Brașov- Oradea, astăzi datele contractului au devenit dispobile pe SEAP.

Valoarea contractului pentru proiectarea și execuția unui tronson din Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea a fost estimată la peste 920 milioane de euro:

între un minim de 3,92 miliarde lei și un maxim de 4,46 miliarde lei.

Tronsonul vizat este Secțiunea 3B: Mihăiești – Suplacu de Barcău Subsecțiunea 3B3: Poarta Sălajului – Zalău Subsecțiunea 3B4: Zalău – Nușfalău.

Sectorul de drum are o lungime de 41 kilometri.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. a lansat astăzi în licitație restrânsă contractul aferent proiectului. Criteriul de atribuire ales de către autoritarea contractantă este ”cel mai bun raport calitate – preț”.

Încheierea contractului de achiziție publică este condiționată de obținerea / aprobarea finanțării lucrărilor din fonduri de la bugetul de stat și/ sau fonduri europene nerambursabile.

În cazul în care obținerea/aprobarea finanțării lucrărilor nu se realizează, încheierea contractului va fi imposibilă.

CNAIR estimează că va obține în anul 2021 finanțarea necesară semnării contractului.

Ulterior, CNAIR va achiziționa noi servicii și/sau lucrări de la ofertantul a cărui ofertă va fi declarată câștigătoare, în cuantum de 537.711.961 lei fără TVA, reprezentând 15% din valoarea estimată a contractului (fără valorile estimate pentru rezerve de implementare).

Durata contractului este de 108 luni și cuprinde: 12 luni perioada de proiectare, 36 luni perioada de execuție și 60 luni perioada de garanție a lucrărilor.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 11 ianuarie 2021.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus
Translate »