Oferte locuri de munca top

Cele mai mari chirii pentru spatii de birouri din Bucuresti

Cele mai mari chirii pentru spații de birouri din București sunt în zona de centru-nord, susțin agenții imobiliari. Media chiriilor pentru zona centru-nord a crescut și s-a distanțat de cea din zona centru-vest și de cea ultracentrală. Aceasta după ce pe piața birourilor din București au apărut proiecte noi cu finisaje și dotări premium.

„În zona centru-vest, unde, într-un timp foarte scurt, a crescut cel mai mult numărul proiectelor premium de birouri și unde estimăm că se vor livra peste 250.000 mp, până în 2020, chiriile actuale sunt cuprinse între 12,5 – 14,5 euro/mp/luna, pentru birouri de clasă A, la valori ce se află la nivelul din 2013 – 2014. afirmă Alexandru Petrescu, managing partner la ESOP Consulting l CORFAC International.

În zona centru – nord ofertele se diversifică mai mult în această perioadă, conturându-se mai multe subzone diferite ca nivel al chiriilor.

Vârful tarifelor, de peste 18 euro/mp se înregistrează pentru proiectele noi, livrate de curând sau încă în construcție in Piața Victoriei, în așa numitul Central Business District. Urmează apoi pe locul doi subzona Barbu Văcărescu- Floreasca, lângă centrul comercial Promenada și pe locul trei subzona Casa Presei Libere, între acestea existând diferențe si de 2-3 euro/mp.

Cele mai ieftine birouri din București se găsesc în cartierele din Sud și în zona Pipera-Tunari, mai îndepărtate de metrou, acolo unde se pot închiria spații în clădiri de birouri de la 8-9 euro/mp și vile de la 7,5 euro/mp.

„Considerăm că deschiderea unui nou pol de birouri în București, în zona Politehnică – Grozăvești – Orhideelor reprezintă un semnal pozitiv pentru căutarea, de către dezvoltatorii imobiliari, a unor noi poli de dezvoltare urbană cum ar fi zona Expoziției sau zona Unirii.

În acest fel se creează premizele, atât ale unei dezvoltări echilibrate a zonelor de birouri și a zonelor rezidențiale ce le urmează,  cât și ale unei diminuări a traficului dintr-o parte în alta a Bucureștiului produs acum de către angajații care locuiesc în cartierele Capitalei și se deplasează în majoritatea cazurilor doar în zona de nord”, afirmă Alexandru Petrescu Managing Partner la ESOP Consulting.

 

 

Revista Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia mai 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus