Oferte locuri de munca top

Care sunt preturile celei mai ravnite zone imobiliare

Putem spune, fără să greșim prea mult, că cea mai râvnită zonă imobiliară din țară este nordul Bucureștiului. Primăverii, Herăstrău, Kiseleff, Aviatorilor și Floreasca sunt, de departe, zonele în care găsim cele mai scumpe locuințe.

Anul acesta prețurile locuințelor din aceste zone au crescut cu 3,5% comparativ cu anul trecut, spune Florin Poștoacă, Managerul Departamentului de Investiții din cadrul Nordis.

Ba mai mult, susține domnul Poștoacă, în zona Herăstrău creșterea poate fi estimată undeva între 5 și 10%.

Totodată, o creștere semnificativă se resimte și în zona Pipera, de +10% față de anul trecut.

Zonele acoperite de agenția imobiliară Nordis sunt Herăstrău – Șoseaua Nordului – Aviației – Primăverii – Floreasca – Kiseleff – Aviatorilor – Pipera – Băneasa – Sisești.

Potrivit Nordis, prețurile medii pentru locuințe vechi și pentru locuințe noi sunt:
* Herăstrău – Șoseaua Nordului: 1.800 – 2.000 euro/mp;
* Primăverii: 2.800 – 3.000 euro/mp;
* Floreasca: 1.800 – 2.000 euro/mp;
* Kiseleff – Aviatorilor: 2.500 – 2.800 euro/mp;
* Pipera: 1.300 – 1.500 euro/mp;
* Băneasa: 1.400 – 1.600 euro/mp;
* Sisești: 1.100 – 1.300 euro/mp.

În opinia domnului Poștoacă, numărul de tranzacții a crescut semnificativ față de anul trecut, având o ascensiune estimată cu până la 15%.

Cererea de locuințe a înregistrat o creștere față de anul trecut. Pe piață se regăsesc mai mulți cumpărători interesați de achiziții imobiliare, indiferent că vorbim despre uz personal sau despre un scop investițional.

Totuși, chiar dacă cererea a crescut, oferta este încă destul de scăzută.

În acest sens, domnul Poștoacă a adăugat: „Sunt proiecte în curs de dezvoltare, dar sunt relativ rapid absorbite de piață. Piedica cea mai mare în calea ofertei, în momentul de față, o reprezintă statul și primăriile, prin termenul foarte lung de eliberare a oricărui document urbanistic (certificate de urbanism, autorizații de construire, PUD, PUZ etc.), foarte multe investiții fiind blocate din cauza asta”.

Prețurile sunt, de asemenea, în creștere. Există o cerere sustenabilă pentru achiziții, iar băncile au început să dea credite, pe de o parte, iar pe de altă parte sunt cumpărătorii care vor să facă investiții, a conchis Emanuel Poștoacă.

Spre exemplu, un apartament cu patru camere din Nordis Residence, zona Herăstrău, șos. Nordului, are un preț de 225.000 de euro + TVA. Locuința se întinde pe 170 mp (suprafață construită), are două terase, trei băi și garaj (locul de parcare inclus costă 17.000 euro + TVA). Blocul a fost construit în anul 2016, într-un regim de înălțime S + P + 3 Etaje + 4 Etaj retras. Rezidenții se bucură de terase spațioase, spații vitrate mari, bucătării închise, sistem de supraveghere video și sală de fitness. Spațiile comune și garajul dispun de iluminare LED, izolarea termică a imobilului s-a realizat cu rocă bazaltică – produs natural, există panouri solare pentru încălzirea apei menajere, iar tâmplăria exterioară s-a realizat cu geam tripan.

Grupul de firme imobiliare Nordis a fost înființat în anul 2008, de către Emanuel Poștoacă, consultant imobiliar cu experiență în investiții rezidențiale, în zona de Nord.

 

 

Revista Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia mai 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

 

 

 

Sus