Oferte locuri de munca top

Primaria Capitalei nu poate demara procedura pentru demolarea Cathedral Plaza

Primăria Municipiul Bucureşti nu are competenţe în ceea ce priveşte demararea procedurilor pentru demolarea Cathedral Plaza, turnul de birouri construit lângă catedrala Sfântul Iosif.

Aceasta deoarece atribuţiile privind avizarea desfiinţării imobilului revin exculsiv Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice şi proprietarului Cathedral Plaza, susţin reprezentanţii Primăriei Capitalei.

În continuarea demersurilor legale pentru punerea în aplicare a hotărârii judecătoreşti din 2012 privind desfiinţarea construcţiei de birouri Cathedral Plaza, situată la adresa str. General Berthlot, nr. 11-15 şi str. Lutherană nr. 15 şi 15A, Primăria Municipiului Bucureşti a formulat şi trimis Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale o cerere privind eliberarea avizului de desfiinţare a imobilului.

În replică, Ministerul Culturii precizează că: „Avizul privind desfiinţarea unui imobil aflat într-o zonă de protecţie a unui monument istoric de grupa valorică A se eliberează de către Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN), după consultarea Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice, organism ştiinţific de specialitate în domeniul protejării patrimoniului cultural imobil”.

Potrivit MCIN, „consultarea Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice se face la cererea proprietarului imobilului sau a altor persoane fizice sau juridice însărcinate legal de proprietar sau care au drepturi recunoscute juridic asupra imobilului, printr-o cerere făcută în acest sens.”

Acest aviz este obligatoriu pentru orice lucrări de construcţii care se fac in zonele de protecţie a monumentelor, aşa cum este şi Catedrala Sf. Iosif.

De asemenea, pe rolul instanţelor de judecată mai există şi alte litigii cu privire la acest imobil, iar cercetarea judecătorească în aceste cazuri nu este finalizată, mai menţionează reprezentanţii PMB.

Majoritatea dosarelor privind aceasta speţă sunt suspendate până la soluţionarea dosarului aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti, ce are ca obiect cererea de chemare în judecată formulată de proprietarul construcţiei – Millenium Building Development SRL – prin care acesta a solicitat obligarea Primarului Municipiului Bucureşti să emita actul administrativ de intrare în legalitate.

 

 

Revista – Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia iul-aug 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

Newsletter – Primesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus