Oferte locuri de munca top

Trei localitati se vor putea dezvolta ca statiuni turistice

Noi oportunități pentru cei interesați de plasamente imobiliare vor apărea în trei localități pentru care cresc șansele de atragere de finanțări nerambursabile. Aceasta ca urmare a încadrării lor ca unități administrativ teritoriale cu resurse turistice mari, dar cu probleme de infrastructură.

După evaluarea potenţialului lor turistic, Breaza (judeţul Buzău), Siriu (judeţul Buzău) și Onceşti (judeţul Maramureş) urmează să fie incluse în lista unităţilor administrativ teritoriale cu resurse turistice mari sau foarte mari.

Șansele acestor localități să primească finanțări nerambursabile cresc ȋn condiţiile ȋn care proiectele de infrastructură specific turistică, tehnică şi de protecţia mediului, pentru unităţile administrativ-teritoriale cu resurse turistice vor fi promovate cu prioritate, prin programele naţionale, regionale şi judeţene de dezvoltare, potrivit unui proiect de Guvern.

Localitățile cu resurse turistice au fost identificate pe baza criteriilor stabilite prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.142/2008. În aceste localități turismul este considerat activitate economică prioritară, iar investițiile pentru dezvotarea acestei activități vor fi orientate cu precădere spre aceste zone.

În anexele OUG nr.142/2008 modificată şi completată prin Legea nr 190/2009 sunt cuprinse atât unităţile administrativ-teritoriale identificate la momentul fundamentării ca având resurse turistice mari sau foarte mari, care pot genera dezvoltarea uneia sau mai multor tipuri de activităţi turistice, cât şi cele introduse ca amendamente în Parlament, în procedura de aprobare a legii.

Întrucât nivel local, situaţia resurselor turistice (resursele antropice, infrastructura turistică şi infrastructura tehnică) înregistrează permanente modificări, anexele OUG 142 sunt reactualizate periodic, prin Hotărâre a Guvernului.

Potrivit prevederilor legale, comisia ce a analizat dosarele celor trei unități administrativ teritoriale menţionate mai sus a constatat că acestea îndeplinesc condițiile prevăzute de actele normative pentru a fi incluse în anexele la PATN secțiunea a VIII-a, prin acordarea următorului punctaj:

– unitatea administrativ teritorială Breaza, județul Buzău: UAT cu concentrare mare de resurse 14,5 puncte, care are probleme ale infrastructurii tehnice și probleme ale infrastructurii turistice,

– unitatea administrativ teritorială Siriu, județul Buzău: UAT cu concentrare foarte mare de resurse 25 puncte ,

– unitatea administrativ teritorială Oncești, județul Maramureș: UAT cu concentrare mare de resurse 16,5 puncte, care are probleme ale infrastructurii tehnice.

 

 

Revista – Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia iul-aug 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

Newsletter – Primesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

 

 

Sus