Oferte locuri de munca top

In ce sectoare ale Capitalei s-au scumpit apartamentele

grafice-sectoare-bucuresti

În cinci din șase sectoare ale Capitalei au fost înregistrate creșteri ale prețurilor de tranzacționare ale apartamentelor în al doilea trimestru din acest an, arată indicele imobiliar realizat de Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România

Astfel, sectorul 3 a condus în clasamentul creșterilor, cu un avans de 3,41% în trimestrul 2 față de trimestrul 1.

În Sectoarele 6 și 4, după ce se înregistraseră mici ieftiniri ale apartamentelor  în trimestrul anterior, în lunile aprilie –iunie au fost creșteri de preț cu 2,58%, respectiv 2,49%. Valoarea de piață pe metru pătrat în apartamentele de bloc a urcat cu 2,26% și în sectorul 2.

În același timp, în sectorul 5 creșterea a fost subunitară, de 0,87%.

Singurul sector care a înregistrat o scădere, deși nesemnificativă, de -0,09%, a fost sectorul 1, după ce, în trimestrul anterior, avusese o evoluție pozitivă (+3,61%).

În țară, cele mai mari scumpiri ale apartamentelor s-au înregistrat în Iași, unde prețul pe metru pătrat al apartamentelor a urcat în medie cu 6,11% față de trimestrul anterior.

Scumpiri s-au înregistrat și în Timișoara (+4,90%), Cluj-Napoca (+4,27%), Brașov (+3,62%) și Constanța (+2,26%). În București, creșterea a fost mai moderată, de 1,82%.

Ritmul de creștere din majoritatea orașelor a fost mai semnificativ în trimestrul al doilea față de primul trimestru.

Indicele imobiliar ANEVAR este realizat cu ajutorul informațiilor din Baza Imobiliară de Garanții (BIG). Începând cu luna iulie 2015, toți evaluatorii autorizați au obligația, conform Standardelor de evaluare, să raporteze în Baza Imobiliară de Garanții cele mai importante informații din rapoartele de evaluare a proprietăților imobiliare pe care le realizează pentru băncile din România.

 

grafice-resedinte-de-judet

 

 

 

Revista – Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia iul-aug 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

Newsletter – Primesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus