Oferte locuri de munca top

A fost semnat contractul pentru autostrada Nadaselu si Zimbor

Astăzi a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția secțiunilor 3A2 și 3B1 ale tronsonului de autostradă Nădășelu – Mihăești – Zimbor. Acest tronson are o lungime totală de 30,06 kilometri. În continuare, din acest proiect mai rămân două tronsoane pentru care urmează să se semneze contractul.

Sunt proceduri care se află în derulare și putem spune că de la Cluj, până la granița de vest, se va ajunge într-o oră și ceva, o oră jumătate, o oră şi 40”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Câștigătorul licitației pentru acest obiectiv a fost selectat pe data de 4 septembrie. De aceste lucrări se va ocupa Asocierea Spedition Umb SRL – Tehnostrade SRL – Electromontaj SA. Prețul ofertat a fost de 1.390.614.495 lei fără TVA.

Durata contractului este de 36 de luni, din care: 12 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este 60 de luni.

Alte proiecte de investiții importante din Cluj-Napoca sunt centura metropolitană a Clujului, trenul metropolitan, care utilizează infrastructura feroviară .Este vorba de o legătură mai bună cu autostrada, care urmează să se realizeze prin Mărtinești. La ora actuală, conexiunea cu autostrada a municipiului Cluj este extrem de dificilă și, din acest motiv, este nevoie de o conexiune rapidă la autostrada.

De asemenea, avem un proiect foarte important pentru Cluj – proiectul de modernizare a liniei de cale ferată și de electrificare pe traseul Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor, pentru care s-a finalizat studiul de fezabilitate și urmează să se lanseze licitația pentru proiectare și execuție”, a menționat premierul.

Totodată, Clujul va beneficia de finanțare europeană în cadrul exercițiului financiar multianual 2021-2027pentru edificarea Spitalului Regional Cluj, amplasat la Florești, și pentru proiectul spitalului pentru copii, care ar urma să fie finanțat în cadrul facilității de recuperare și reziliență.

Un alt proiect este metroul din Cluj-Napoca, care în primă fază cuprinde realizarea unei linii de metrou pe o lungime de 16 kilometri.

 

 

 

Citiți și:

Centru comercial si locuinte colective, in aprobare in provincie

Cladire mixta cu 13 niveluri, in pregatire in provincie

Noi ansambluri rezidentiale, proiecte ale unor investitori locali

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2020

Sus
Translate »