Oferte locuri de munca top

A fost semnat contractul pentru Lotul 1 al Autostrazii Moldovei

Contractul pentru Lotul 1 din Autostrada Ploiești – Buzău, cuprins între Dumbrava și Mizil, a fost semnat de către autoritatea contractantă și constructorul desemnat câștigător al licitației.

Acesta este al doilea contract semnat din cele 13 care formează Autostrada Moldova (Ploiești- Buzău și Buzău-Focșani). Pentru Lotul 2, Mizil – Pietroasele, contractul a fost semnat săptămâna trecută

Lotul 1 are o lungime de 21 km și va fi realizat de asocierea Impresa Pizzarotti & C. S.P.A. – Pizzarotti S.A. – Retter Projectmanagement S.R.L.

Contractul are un termen de execuție de 20 luni iar perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.

Nou perimetru pentru exploatarea nisipului si pietrisului

Vor fi construite 14 poduri și un pasaj de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 550 m.

Valoarea contractului este de circa 1,47 miliarde lei, fără TVA.

Finanțarea este din fondurile Uniunii Europene prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Cu ocazia semnării acestui contract, premierul Nicolae Ciucă a declarat: „Obiectivul asumat pentru anul acesta este ca până pe 31 decembrie să fie semnate toate contractele pentru autostrada Moldova. Vorbim de un proiect foarte important care are parte de finanțare prin intermediul Programului Național de Redresare și Reziliență. Sunt alocate sume importante, discutăm despre 12 miliarde de euro din care 9 miliarde euro din fondurile de coeziune. O sumă foarte mare de bani care trebuie să se regăsească în dezvoltarea infrastructurii mari din țara noastră. Tot ce trebuie să facem acum este ca aceste obiective să poată să aibă ritmicitatea necesară pentru a ne încadra în termenele asumate.”

Spatii industriale de peste 10 mii mp, in curs de autorizare

La rândul său, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a completat: „Ținta pe care am propus-o este ca cele 13 contracte pentru A7, de la Ploiești la Focșani să fie semnate până la sfârșitul anului, deși bornele în PNRR în ceea ce privește A7 sunt până la sfârșitul anului 2023.

Mă aștept ca în cel mai scurt timp cei care au câștigat să înceapă să lucreze efectiv în teren. Același lucru l-am transmis și săptămâna trecută la Buzău. Acolo avem un contract pe Fidic Roșu, adică și SF-ul și proiectul sunt făcute, astfel încât urmează doar partea de execuție.”

Sus
Translate »