Oferte locuri de munca top

Achizitiile publice vor fi simplificate pana la jumatatea lunii martie

Au intrat in vigoare modificarile legislative ce vizează adoptarea unor măsuri urgente pentru simplificarea procedurilor de achiziții publice și, totodată, pentru inițierea primilor pași către transformarea digitală a acestora.

O.U.G. nr. 23/2020 cu privire la modificarea și completarea unor acte normative cu impact asupra sistemului achizițiilor publice a fost publicată în Monitorul Oficial al României în cursul zilei de ieri.

În acest context, președintele ANAP, Eugen Cojoacă, a declarat: ”Sistemul electronic de achiziții publice (SEAP) va fi 100% operațional, am discutat cu reprezentanții ADR (n.r. Agenția pentru Digitalizarea României), și în 30 zile lucrătoare vor fi implementate toate modificările legislative prevăzute de către această ordonanță. Mai mult, la ANAP se lucrează la elaborarea unor instrucțiuni care să vină în sprijinul autorităților contractante și al operatorilor economici și să clarifice unele aspecte ce țin de realizarea controlului ex-ante.

De asemenea, avem în vedere elaborarea normelor de aplicare pentru O.U.G. nr. 114/2011 privind atribuirea anumitor contracte de achiziţii publice în domeniile apărării şi securităţii, astfel încât cei interesați să beneficieze de un cadru dedicat de reglementare. În momentul de față, specialiștii noștri lucrează la realizarea unor instrucțiuni care să vină în sprijinul instituțiilor care derulează proceduri de achiziții publice în domeniul apărării și securității”.

 

Pentru mai multe detalii, citiți și În ce forma vrea Guvernul să schimbe achizițiile publice

 

 

Citiți și:

Viitor turn, in pregatire pe un teren de peste 4 ha din provincie

O noua zona de blocuri cu regim mediu de inaltime, in Bucuresti

Peste 7 mii mp, pentru construirea unui centru comercial

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus
Translate »