Erdbewegung-Osteuropa

Activitate in crestere in arhitectura, inginerie si imobiliare

Activitățile de arhitectura și inginerie au urmat un curs ascendent în primele trei luni ale acestui an, potrivit datelor comunicate de Institutul Național de Statistică.

Astfel, cifra de afaceri a societăților cu astfel de activități a înregistrat în luna ianuarie 2019 o creștere de 22% față de luna corespunzătoare a anului trecut. În luna februarie, cifra de afaceri a crescut cu 33% față de aceeași perioadă a anului 2018. O ușoară temperare a creșterii a fost înregistrată în luna martie, când cifra de afaceri a crescut cu 31% față de luna martie a anului precedent.

Comparativ cu cifra de afaceri la nivelul întregii economii, creșterile înregistrate în domeniul arhitecturii și ingineriei au fost mai mari.

Cât despre agențiile imobiliare, cifra lor de afaceri a avut o rată de creștere mai mică. Astfel, dacă în luna ianuarie și februarie datele arătau o creștere aproape similară, de de 17%, respectiv 16,7%, comparativ cu lunile corespunzătoare ale anului 2018, în luna martie această stagnare a dispărut. Apogeul trimestrului trei a fost atins de abia la finalul acestuia, când cifra de afaceri a crescut cu 27% în martie față de luna martie 2018.

Per ansamblul economiei, cifra de afaceri din serviciile de piața prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut cu 15,5% în primele trei luni ale anului 2019, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, ca serie brută.

 

 

 

Citiți și:

Ce apartamente sunt solicitate in cadrul unui proiect din nordul Capitalei

Peste o luna va demara construirea a trei hale de depozitare

Tarife pentru inchirierea utilajelor de constructii

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/ mai 2019

Sus
Translate »