Erdbewegung-Osteuropa

Aeroportul din Craiova va fi extins

Pentru extinderea Aeroportului Internațional din Craiova va fi depusă o cerere de finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Aceasta va fi bazată pe

documentația ce va fi elaborată de proiectant și care presupune o serie de studii, expertize, analize și măsurători.

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, și vicepreședintele Cosmin Vasile, alături de conducerea Aeroportului Internațional Craiova s-au întâlnit cu echipa proiectantului desemnat să elaboreze documentația pentru demersul de extindere a AIC, prin construirea unor noi terminale și realizarea infrastructurii aferente.
Proiectul vizează realizarea unui pachet de investiții, în centrul cărora se află construirea unui nou terminal de pasageri. Acesta va fi prevăzut cu propria platformă de îmbarcare-debarcare, cu cel puțin 12 locuri pentru aeronave și o zonă specială pentru degivrarea avioanelor. De asemenea, prin proiect va fi amenajată o parcare destinată autoturismelor și o autogară pentru mijloacele de transport în comun.
”În paralel, ne dorim să construim și un terminal pentru transportul de marfă. Totodată, investițiile vor mai include reabilitarea și extinderea infrastructurii de mișcare, fie că vorbim despre suprafețele de rulare pentru aeronave, fie despre reconfigurarea sistemului de balizaj.”, a mai spus Ion Prioteasa..
Tot prin intermediul POIM, a fost recent înaintată spre evaluare solicitarea de finanțare pentru un alt proiect, care are ca obiectiv securizarea completă a aeroportului. Cu o valoare totală de 16 milioane de euro, investiția urmărește, printre altele, amenajarea unui drum tehnologic perimetral, prevăzut cu sisteme de iluminat și de detecție, reabilitarea și extinderea sistemului de supraveghere în zona terminalelor, dar și construirea unei remize pentru echipa de intervenție rapidă.

Vicepreședintele CJ Dolj Cosmin a spus: ”Proiectul pe care dorim să-l promovăm în cadrul POIM este unul de mare anvergură, care cuprinde, pe lângă realizarea infrastructurii construite, și o importantă componentă de dotare cu tot ceea ce este necesar pentru a avea, la finele lui, un terminal modern, complet funcțional. Aș aminti, în acest context, echipamentele pentru controlul de securitate, pentru procesarea pasagerilor și a bagajelor, mobilierul pentru zonele destinate călătorilor, dar și pentru spațiile administrative, utilajele pentru deszăpezirea suprafețelor de mișcare a aeronavelor, precum și sistemele de supraveghere video sau de stingere a incendiilor.”

 

 

 

Citiți și:

A treia etapa a unui parc industrial, in pregatire

O unitate de productie va fi construita pe aproape 9 ha

Viitoare spatii comerciale de aproape 70 mii mp, in Bucuresti  

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus
Translate »