Oferte locuri de munca top

Aeroportul istoric din Alexeni se pregateste de modernizare

Lucrările pentru reabilitarea și modernizarea Aeroportului Alexeni, un aerodrom istoric din județul Ialomița, sunt mai aproape de realizare.

Statul urmează să cedeze dreptul asupra a 79 de imobile, în favoarea Consiliului Județean Ialomița.

„Una din oportunitățile principale de dezvoltare a județului Ialomița o reprezintă reintroducerea în circuitul economic și social a fostului Aeroport Alexeni, prin implementarea unui proiect de refacere, modernizare și viabilizare a acestui aeroport, care să genereze dezvoltare regională și județeană, să creeze un număr important de noi locuri de muncă, să preia o parte din traficul aerian de persoane și mărfuri care se desfășoară pe aeroporturile din București”, arată inițiatorii proiectului.

Reabilitarea Aeroportului Alexeni, aflat la circa 65 km de București, presupune investiții masive în refacerea pistelor de decolare sau aterizare, a hangarelor, a infrastructurii utilitare.

Operaționalizarea aeroportului, cred reprezentanții Executivului, va determina investiții importante ale companiilor aeriene, deopotrivă naționale sau internaționale, inclusiv a companiilor conexe activităților aeroportuare (transport de persoane, de mărfuri, firme de catering, comerț etc.)

„Prin reintroducerea în circuitul economic și social a Aeroportului Alexeni se intenționează contribuirea la dezvoltarea județului Ialomița și a unei părți din Regiunea Sud-Muntenia. Se preconizează a se încasa sume importante din impozitele pe terenuri, clădiri și din veniturile sau profiturile realizate de companiile comerciale ce vor desfășura activități în zonă, precum și de la salariații acestora”, au adăugat inițiatorii.

De asemenea, proiectul Hotărârii de Guvern actualizează inventarul centralizat al bunurilor administrate de Ministerul Dezvoltării, după ce s-a constatat că acesta conținea o serie de greșeli sau de date care, pur și simplu, nu mai sunt de actualitate.

În prezent, Aeroportul Alexeni se regăsește într-o stare precară, la o distanță imensă de ceea ce cândva reprezenta etalonul aviației militare din România.

Cu toate că astăzi este în degradare, aerodromul are o simbolistică istorică. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, aviația germană folosea izlazul de la Alexeni pentru a-i opri pe Aliați din cursa spre București. Totuși, abia comuniștii sunt cei care recunoșteau oficial Aeroportul Alexeni, inaugurându-l în anul 1954.

 

arena-constructiilor-martie-2017

 

Revista –    Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia martie 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

4 Comentarii

 1. Ioan said:

  ma intreb care-i șmenul aici
  Un consiliu judetean nu are nici fondurile si nici expertiza de a realiza un asemenea proiect.
  Ma gandesc la vreo asociere cu vreun off-shore a presedintelui consiliului, apropiat de Dragnea, care sa il demoleze si sa vanda fierul vechi si caramizile.

 2. virgil said:

  Ce spui frate de Dragnea? Sigur e mana lui Bin Laden, invidios ca inamicii traditionali papa hamburgheri la Deveselu si vrea sa-i combata cu o shaormerie la Alexeni. Urmeaza o kebabarie la Ianca, care sa-i bage pe yankei in recesiune economica.

 3. Anonim said:

  Sunt de acord că orice dezvoltare e bună, însă cu condiția să fie făcută cu cap. S-ar investi sume foarte mari într-un aeroport foarte aproape de cele de la Otopeni și Băneasa, fără un studiu de fezabilitate. Bine că pentru dezvoltarea aeroportului de la Tîrgu-Mureș sau de la Cluj nu s-au găsit bani. Poate pentru că nu sunt sub „mantia roșie” a PSD? Nuuuuuu…

 4. Aegissus said:

  Tipic romanesc, cand este vorba de investitie toti incep sa blameze si sa-si puna o mie de intrebari. Este mana PSD-ului ba nu a liberalilor, a nu a americanilor poate a rusilor sau a chinezilor. De aceea toti neaveniti isi dau cu parerea fara sa cunoasca ce inseamna aviatia si ce plus valoare poate sa aduca un aeroport in contextul in care aeroportul Baneasa nu mai este de actualitate fiind prea aproape de oras iar aeroportul Otopeni devine din ce in ce mai aglomerat iar un aeroport la Alexeni ar decongestiona traficul aerian din zona Bucurestiului si ar putea redirectiona aeronavele companiilor lowcost catre Alexeni. In alta ordine de idei nu se poate compara traficul aerian din zona Tirgu-Mures sau Cluj.

Sus
Translate »