Oferte locuri de munca top

Ajutor de stat, fara verificari la fata locului

Ajutorul de stat va putea fi acordat mai ușor în cadrul schemei pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie, instituită prin HG nr. 807/2014. Aceasta conform unui proiect de Hotărâre de Guvern, aflat în dezbatere publică.

Astfel, pentru a fi urgentată plata ajutorului de stat solicitat de beneficiari, este propusă eliminarea unei etape din cadrul soluționării cererilor de plată, și anume efectuarea verificării la fața locului.

Prevederea se va aplica si pentru cererile de plată depuse și aflate în analiză la momentul aprobării prezentei hotărâri de Guvern.

În consecință, în perioada 1 aprilie 2020 –31 decembrie 2020 nu vor mai fi efectuate verificările la fața locului.

În acest fel beneficiarii de ajutor de stat vor putea intra în posesia lichidităților prin plata ajutorului de stat aprobat prin HG nr. 807/2014 și își vor continua activitățile curente.

Schema de ajutor de stat are în vedere încurajarea participării active a întreprinderilor la reducerea decalajelor economice dintre regiuni, prin stimularea realizării de investiţii în active fixe de înaltă tehnologie, pentru realizarea de produse cu valoare adăugată mare, adresate atât pieţei interne cât şi competitive la export.

 

Descărcați aici Proiect Hotărâre privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie

 

 

 

 

 

Citiți și:

Proiect rezidential cu 47 mii scd, autorizat

Ansamblu de trei blocuri, autorizat

Aproape 22 mil euro pentru modernizarea unui drum regional

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2020

Sus
Translate »