Oferte locuri de munca top

Alegerea asigurării de sănătate ca beneficiu extra-salarial (P)

downloadSuntem responsabili de propria stare de sănătate, dar știm prea bine cât de ușor este să o lăsăm pe plan secundar odată cu apariția responsabilităților de adult, de părinte. Unii conștientizează prea târziu că problemele de sănătate nu trebuie ignorate, așa că, rolul tău ca angajator este esențial în acest context.

 

Importanța asigurărilor de sănătate private este dovedită de numărul mare de angajați care le solicită, dar și de angajatorii care spun că și-au propus ca din 2017 să ofere acest beneficiu extra-salarial angajaților. Dacă te numeri printre ei, te ajutăm să alegi cea mai bună ofertă, îți spunem cum să prezinți angajaților acest beneficiu și cum îi încurajezi să îl folosească.

Alegerea celei mai bune oferte

Știi că ai obținut cea mai bună ofertă pentru asigurarea privată de sănătate când ți se oferă un produs modular. Cu ajutorul acestuia, vei putea să alegi serviciile medicale potrivite fiecărei categorii de angajați, astfel încât să oferi protecție impotriva factorilor de risc diferiți la care sunt expuși.

Pentru a intra în posesia unei astfel de oferte, între criteriile tale de evaluare ai putea cuprinde:

 • O rețea extinsă de furnizori de servicii medicale cu acoperire la nivel național, care asigură servicii din toate ariile medicale și îți oferă alternative.
 • Un call-center la care să poată apela angajații tăi atât pentru procesul de autorizare, cât și pentru suport în alegerea celor mai potrivite servicii incluse în asigurarea privată.
 • Lista serviciilor incluse, condițiile de accesare a acestora și excluderile
 • Costul total al pachetului e important pentru a te asigura că respectă bugetul și că poți să susții acest beneficiu pe termen lung

Prezentarea asigurării

Asigurarea de sănătate are multiple avantaje pentru angajații companiilor, dar și pentru angajatori. Dacă ție îți este clar care este rolul în strategia de retenție a angajaților, e responsabilitatea ta să le prezinți acestora avantajele asigurării și să crești nivelul de conștientizare a importanței acestui beneficiu.

Indiferent că e un beneficiu nou în companie sau nu, că angajații tăi au mai beneficiat și înainte de produse similare, în comunicarea ta e nevoie să te asiguri că incluzi următoarele:

 

 • Ai explicat și detaliat avantajele celor mai noi angajați și celor care se află pentru prima oară în posesia acestui beneficiu.
 • Celor care s-au bucurat și în trecut de acest beneficiu extra-salarial, prezintă-le ce diferă față de pachetul anterior și asigură-te că nu există confuzii.
 • Menționează când intră în vigoare asigurarea și până când este valabilă.
 • Pune la dispoziția tuturor beneficiarilor o listă completă cu serviciile incluse și oferă posibilitatea de a fi accesată oricând și de oriunde.
 • Stabilești un mod prin care să comunici noutățile sau actualizările, dar și la cine să apeleze dacă au dificultăți în utilizarea beneficiului.

Încurajarea folosirii acestui beneficiu

Prin alegerea pachetului optim de asigurări de sănătate ai făcut doar primul pas, iar informarea angajaților despre existența lui nu este suficientă. Mulți dintre ei vor uita sau ignora asigurarea de sănătate privată dacă tu nu încurajezi folosirea ei. Planul e simplu și ar trebui să fie mai determinați să acceseze asigurarea dacă:

 • Le oferi posibilitatea de a merge la medic în timpul orelor de lucru, atunci când nu e posibilă sub nici un chip programarea vizitelor după muncă.
 • Le prezinți o listă de avantaje și argumente pentru care ar trebui să aibă mai multă grijă de sănătatea lor.
 • Le pui la dispoziție lista completă cu serviciile și partenerii la care pot apela pentru a accesa serviciile medicale care îi interesează.
 • Le comunici periodic și ori de câte ori apar modificări.
 • Le ceri feedback despre calitatea serviciilor pe care le primesc prin intermediul asigurării private.

Dacă ești în cautarea unui pachet complex și complet pentru planul tău privind asigurările de sănătate, nu ezita să afli mai multe informații despre ce îți poate aduce un beneficiu:  https://www.signal-iduna.ro/asigurari-de-sanatate.html 

Sus