Oferte locuri de munca top

Amenzi pentru primarii care nu respecta Ordinul ANCPI

Primarii care nu vor să fie amendați au obligația să ia măsurile necesare pentru înscrierea și validarea tuturor datelor existente despre nomenclatura stradală în Registrul Electronic Național al Nomenclaturilor Stradale, în termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a Ordinului emis de directorul general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

În caz contrar, se constituie contravenție, iar edilul va fi sancționat cu amendă cuprinsă între 2.000 și 4.000 lei. Constatarea contravenției, precum și aplicarea sancțiunii se realizează de către ANCPI, prin împuterniciții săi.

Măsura face parte dintr-un proiect de Hotărâre a Guvernului.

 

Ce este Registrul Electronic Național al Nomenclaturilor Stradale ?

Noul Registru electronic național al nomenclaturilor stradale reprezintă sistemul unic de referință la nivel național, în care sunt înscrise nomenclaturile stradale de la nivelul comunelor, orașelor și al municipiilor, potrivit Ordinului dat de directorul general ANCPI, Radu Codruț Ștefănescu. „Persoana desemnată de către primar înregistrează și actualizează toate adresele administrative în Registru, prin verificarea, completarea, validarea și actualizarea datelor existente în sistem sau prin introducerea datelor din evidențele proprii. Pentru fiecare adresă administrativă se înregistrează: UAT-ul, localitatea, numele drumului de care aparține adresa, numărul administrativ atribuit, blocul și scara, după caz, precum și istoricul adresei administrative”, notau inițiatorii, la acea vreme.

În Registru vor fi înregistrate și actualizate informațiile despre localizarea geospațială a drumurilor și a numerelor administrative într-o localitate. Primarul va desemna persoana însărcinată cu înregistrarea denumirilor, responsabilitate pe care cel din urmă trebuie s-o îndeplinească în termen de 10 zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a Hotărârii Consiliului Local.

Potrivit Ordinului menționat, autoritățile publice locale vor atribui câte un număr administrativ fiecărui imobil din intravilanul localității, mijloc prin care acestea vor putea fi identificate. Pentru imobilele cu construcții situate în extravilan, adresa administrativă se identifică prin denumirea drumului și numărul administrativ atribuit de autoritatea publică locală competentă, care reprezintă poziția kilometrică față de originea drumului. Denumirea drumului va fi alcătuită din categoria și indicativul drumului pe care sunt situate imobilele respective.

Totodată, fiecărui drum i se va atribui o denumire. O denumire nouă de drum nu va putea fi atribuită atunci când aceeași denumire, una aproape identică sau una care se pronunță la fel a fost deja atribuită altui drum din cadrul aceleiași localități. Mai departe, fiecărui drum i se va atribui un cod stradă unic în sistemul informatic. Dacă denumirea drumului se modifică, codul stradă atribuit inițial se păstrează. Totuși, dacă denumirea se schimbă doar pentru o parte a drumului, se va aloca un cod nou pentru partea nou creată a acestuia.

 

 

Revista Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia mai 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus