Felicitare Anul Nou

ANAP continua procesul de consolidare a reformei controlului ex ante

Îmbunătățirea mecanismelor de control în sectorul achizițiilor publice și înființarea unităților centrale de achiziții la nivel local sunt obiectivele celui de-al doilea acord de asistență tehnică ce a fost semnat între Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) și Banca Europeană de Investiții (BEI). De asemenea, acesta va complementa realizările rezultate din primul acord, prin sprijinirea ANAP în îmbunătățirea controlului ex-ante realizat de Agenție și în crearea de valoare adăugată pentru contribuabili prin achizițiile centrale regionale.

“Prin asistența tehnică furnizată de BEI, ANAP va continua procesul de consolidare a reformei controlului ex-ante, astfel încât acesta să se desfășoare în linie cu Strategia națională în domeniul achizițiilor publice. Precizez că este esențial pentru autoritățile contractante ca verificarea ex-ante făcută de observatorii noștri, văzută până acum în piață ca un călcâi al lui Ahile, să funcționeze la parametrii optimi.

De asemenea, fac precizarea că experții Băncii vor sprijini Agenția în configurarea unor unități de achiziții centralizate la nivel local. Aceste unități vor aduce o serie de avantaje pentru sistemul de achiziții din România, precum transparența în cheltuirea banilor publici sau o putere de negociere mai mare ca urmare a volumelor ridicate de achiziții”, a declarat președintele ANAP, Bogdan Pușcaș.

Vicepreședintele BEI, Andrew McDowell a precizat: „Banca Uniunii Europene va sprijini în continuare Agenția Națională pentru Achiziții Publice în implementarea programului ambițios și complex de reformă ce se va concentra pe îmbunătățirea controlului ex-ante și va crea valoare adăugată pentru contribuabili prin achizițiile regionale centralizate. Astfel, se consolidează suportul  acordat până acum, scopul fiind de a implementa proiecte de înaltă calitate, accelerând absorbția fondurilor europene”.

 

 

 

Citiți și:

Companii straine, in lupta pentru realizarea a 30 km de autostrada

Cladiri cu pana la 20 etaje, propuse spre construire in Capitala

Pe un teren de peste 6 hectare va fi dezvoltat un ansamblu de case

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus
Translate »