Oferte locuri de munca top

Angajatii CNAIR cer majorarea salariilor

Astăzi, angajații din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), reprezentați de Sindicatul Drumarilor „Elie Radu”, au protestat în faţa sediului Ministerului Transporturilor.

Ei sunt nemulţumiţi că nu au demarat negocierile cu angajaţii pentru Contractul Colectiv de Muncă şi că bugetul companiei pentru anul 2019 nu prevede creşteri salariale pentru angajaţi.
În comunicatul de presa transmis de reprezentanții sindicatului se arată că la 25 iulie actualul Contract Colectiv de Muncă încetează să-şi producă efectele, iar negocierile ar fi trebuit să înceapă cu 45 de zile înainte de expirarea acestuia. Dar, din cauza lipsei bugetului, părţile contractului colectiv de muncă nu au putut începe aceste negocieri.
Motivele invocate de angajații CNAIR pentru care solicită creşteri salariale sunt: inflaţia, facilităţile fiscale pentru constructori din OUG 114, lipsa de personal din cadrul CNAIR, munca suplimentară faţă de fişa postului realizată de angajaţii CNAIR ca şi consultanţă pe proiecte.
„În condiţiile în care bugetul CNAIR nu are prevăzute nici un fel de creşteri salariale, Sindicatul este pus în situaţia de a nu putea negocia un contract colectiv de muncă, ceea ce va duce la mişcări de protest (pichetări sedii ministere şi CNAIR şi în final, conflict colectiv de muncă). Pentru o mai bună informare a opiniei publice este important de menţionat faptul că la nivel de Direcţii Regionale de Drumuri şi Poduri 1-7 (personal muncitor + TESA din teritoriu) salariul de bază mediu brut este de 3.849 lei, iar la nivel CNAIR Central salariul de baza mediu brut este de 7.114 lei”, se menţionează în comunicatul Sindicatului Drumarilor.
Protestul s-a încheiat fără ca angajații CNAIR să fi obținut mare lucru, conducerea companiei susținând că nu are fonduri necesare pentru majorarea salariilor.

 

 

Citiți și:

Amplu proiect rezidential din Bucuresti, in curs de autorizare

Doi mari constructori vor repara mai multe strazi, cu peste 20 mil euro

Proiect rezidential cu 11 etaje, in autorizare, in Bucuresti

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus
Translate »