Oferte locuri de munca top

ANRE va solutiona plangerile clientilor impotriva operatorilor din energie

Clienții finali, cărora operatorii din piața de energie electrică şi gaze naturale nu le soluționează plângerile și reclamațiile, se vor putea adresa Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei.

Astfel, ANRE poate fi învestită cu soluţionarea plângerii sale de către orice solicitant, persoană fizică sau juridică, căruia îi este încălcat un drept recunoscut de lege sau un interes legitim, printr-un act emis de un participant la piaţa de energie, prin răspunsul primit la cererea sa sau care nu a primit un răspuns în termenul prevăzut de legislaţia aplicabilă.

Un nou regulament ANRE, lansat în consultare publică, va fi aplicat pentru soluţionarea plângerilor simple, a reclamaţiilor clienţilor finali care implică o soluţionare directă cât şi a litigiilor. Indiferent de titulatură, ANRE încearcă să rezolve un litigiu prin apropierea părţilor pentru a le convinge să găsească o soluţie de comun acord şi/sau prin pronunţarea unei decizii/hotărâri prin care Autoritatea competentă propune/stabileşte o soluţie.

Nesoluţionarea în termenul legal de către participantul la piaţa de energie a unei cereri reprezintă fapta de a nu răspunde solicitantului în termen de 30 de zile de la data înregistrării cererii sale, dacă prin lege sau printr-o altă reglementare nu se prevede un alt termen.

Înainte de a adresa o plângere autorității competente, dacă aceasta priveşte activitatea unui prestator de servicii/de activităţi, reclamantul are obligația ca, în prealabil, să se adreseze prestatorului de servicii/activități de a cărei prestaţie este nemulţumit.

După înregistrarea cererii la Autoritatea competentă, vor fi parcurse următoarele etape principale:

* analiza preliminară a documentaţiei transmise şi solicitarea completării acesteia, după caz;

* pregătirea audierii şi convocarea părţilor, după caz;

* audierea părţilor, după caz;

* pronunţarea răspunsului/deciziei/hotărârii şi comunicarea acestuia/acesteia părţilor.

 

Descărcați aici Proiectul de Ordin

 

 

 

 

Citiți și:

O societate va achizitiona utilaje de constructii, de circa 1,2 mil euro

Deschideri ale unor noi unitati de retail, amanate din cauza pandemiei

Nou ansamblu mixt, propus in Capitala

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2020

Sus
Translate »