Oferte locuri de munca top

Apartamentele din Cluj Napoca se scumpesc de la an la an

Aceeași sursă arată că anul trecut valoarea totală a tranzacțiilor imobiliare din Cluj Napoca a fost de aproape 457 milioane euro, față de 358 milioane euro în 2015, respectiv 284 milioane euro în 2014. Valoarea totală a tranzacțiilor a crescut anul trecut cu 28% față de anul precedent, respectiv cu 61% față de anul 2014. Ponderea cea mai semnificativă din totalul de 457 milioane euro au reprezentat-o apartamentele, cu 63% din total.

Strada cu cele mai valoroase tranzacții din Cluj Napoca este Strada Bună Ziua cu circa 14,8 milioane euro. Cele mai multe tranzacții, precum și cea mai mare valoare lunară a tranzacțiilor s-au înregistrat în luna septembrie, aproximativ 48 milioane euro.

Cea mai scumpă casă tranzacționată este localizată în centru, în zona străzii Avram Iancu, tranzacția fiind încheiată la 1,4 miliaone euro.

Achizițiile imobiliare finanțate din credite bancare în anul trecut au fost de 17% din valoarea totală tranzacționată, față de 26% în anul 2015, respectiv 16% în anul 2014.

Achizițiile persoanelor juridice reprezintă 17,8% din valoarea tranzacțiilor.

Mănăștur a fost cartierul cu cele mai multe tranzacții (1.195 tranzacții), precum și cartierul cu cele mai valoroase tranzacții (circa 60,1 milioane euro).

„Ghidului tranzacțiilor imobiliare din Cluj-Napoca” a fost realizat pentru anul 2016 de o echipă de evaluatori membri ai ANEVAR coordonată de Adrian Vascu, Senior Partner al companiei de consultanță Veridio în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca.

Acest proiect se realizează anual cu sprijinul Direcției Taxe și Impozite Locale a Primăriei din Cluj-Napoca, în baza informațiilor oficiale din contractele de vânzare-cumpărare înregistrate și conține date privind volumul și valoarea totală a proprietăților tranzacționate, repartizarea acestora pe tipuri de proprietăți (apartamente, case, terenuri, altele), prețurile medii pe metru pătrat repartizate pe cartiere și pe întregul municipiu, precum și multe alte cifre relevante.

 

 

Revista – Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia iul-aug 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

Newsletter – Primesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus
Translate »