Oferte locuri de munca top

Aproape 20 mil euro pentru reintroducerea tramvaiului intr-un municipiu important

Contractul de finanțare pentru proiectul ce vizează introducerea transportului cu tramvaiul într-un municipiu din vestul țării a fost semnat ieri. Valoarea totală a investiției este de aproape 20 de milioane de euro (echivalentul a 94.846.694 lei). Valoarea finanțării nerambursabile este de 89.658.234 lei, iar perioada de implementare este de 53 de luni.

Prin proiectul „Modernizarea transportului public electric și amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat în municipiul Reșița – faza 1”, se dorește implementarea unui pachet integrat de investiții în mobilitatea urbană, prin reintroducerea transportului public nemotorizat cu tramvaiul la Reșița, realizarea infrastructurii aferente de rulare, modernizarea stațiilor de transport, a spațiilor publice, a zonelor pietonale și a celor verzi – linie cale de tramvai înierbată, amenajarea depoului, cu hala de garare, spații administrative și de mentenanță / reparații etc.

Vor rezulta 3,7 kilometri cale dublă de rulare pentru tramvai modernizată, un depou reabilitat și extins (cu o hală pentru reparații și ateliere având o suprafață construită totală de 1.965 mp, hală pentru vopsitorie și spălătorie – 478,50 mp și hală pentru gararea tramvaielor – 2.400 mp), 7 staţii de transport public construite / modernizate / reabilitate, 27.143 mp platformă cale de rulare tramvai modernizată și 21.047 mp de spațiu verde – înierbarea liniei cale.

De asemenea, proiectul prevede reabilitarea și modernizarea suprastructurii Podului Triaj, utilizat de tramvaie, în lungime de 228 de metri.

Traseul pe care se vor realiza intervențiile este: Bd. Republicii – Calea Caransebeșului – Calea Timișoarei, până la intrarea pe Bd. Revoluția din Decembrie. Investiția va acoperi și parte din Aleea Crizantemelor, precum și terenul depoului de tramvaie, situat pe Bd. Republicii.

Contractul de finanțare a fost semnat de reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest și primarul municipiului Reșița.

Proiectul beneficiază de finanțare prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de Investiții 4e, Obiectivul Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

La nivelul Regiunii Vest, în cadrul Regio – POR 2014-2020, au fost contractate până în prezent 487 de proiecte, în valoare totală de 695,75 milioane euro, din care 568,38 milioane euro finanțare nerambursabilă.

 

 

 

Citiți și:

Inca un ansamblu multifunctional, va fi dezvoltat in nordul Capitalei

Un nou proiect rezidential, in pregatire in Capitala

Ce companii vor contractul de reabilitare a 15 km de drum

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus