Oferte locuri de munca top

Aproape 42 mil euro, fonduri europene pentru proiecte de investitii

Au primit finanțare șase proiecte de investiții, cu o valoare totală de aproape 42 milioane de euro, echivalentul a aproximativ 200 milioane de lei.

În acest sens, ieri au fost semnate contractele de finanțare cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional – POR 2014-2020 pentru municipiul Alba Iulia, județul Alba.

”Am semnat contracte de dezvoltare prin POR care aduc investiții de aproape 200 de milioane de lei pentru municipiul Alba Iulia, proiecte menite să modernizeze infrastructura de transport, iluminatul public, dar și sistemul de învățământ și pe cel de protecție socială, de incluziune a categoriilor cu risc de segregare.”, a declarat ministrul Lucrărilor Publice, Ion Ștefan.

Ce proiecte au primit finanțare

* Construirea, dotarea și operaționalizarea unui complex multifuncțional (activități educative, culturale, recreative, social-culturale), care va deservi peste 500 de persoane.

Investiția va avea o suprafață utilă totală de 2.085 mp și va fi amenajată pe un teren de 812 mp, durata de implementare a proiectului este de 53 de luni, iar valoarea finanțării nerambursabile alocate de MLPDA prin AM POR este de 4.614.899 lei.

Autoritățile locale își propun ca, prin această investiție, să asigure accesul liber și nediscriminatoriu la activitățile educative, culturale și recreative.

În cadrul complexului vor fi organizate ateliere creative destinate beneficiarilor de orice vârstă și categorie.

* Reabilitarea infrastructurii de transport public urban din municipiul Alba Iulia – Lot1, prin reabilitarea a 11,408 km infrastructură pietonală, crearea a 6,525 km de piste pentru bicicliști și a 8,910 km de benzi dedicate transportului public. De asemenea, vor fi reabilitați 6,549 km din infrastructura de transport public existentă, precum și implementarea unei campanii de conștientizare a publicului cu privire la necesitatea renunțării la utilizarea autovehiculelor personale cu impact negativ asupra mediului înconjurător și utilizarea modurilor alternative de transport la nivelul ariei de studiu.

Valoarea finanțării nerambursabile alocate de MLPDA, prin AM POR, este de 75.751.690 lei.

* Reabilitarea infrastructurii de transport public urban din municipiul Alba Iulia – Lot 2, prin modernizarea a 14,54 km de infrastructură pietonală, crearea a 9,54 km de piste pentru bicicliști și a 9,54 km de benzi dedicate transportului public, reabilitarea a 8,5 km din infrastructura de transport public existentă și implementarea unei campanii de conștientizare a publicului cu privire la necesitatea renunțării la utilizarea autovehiculelor personale cu impact negativ asupra mediului înconjurător și utilizarea modurilor alternative de transport.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 64.217.774 lei, din care Autoritatea de Management acordă o finanțare echivalentă cu 98% din valoarea totală eligibilă;

* Realizarea unui nou sistem de iluminat public în Cartierul Cetate, cu o lungime de rețea de 35.050 ml. Acesta include și echipamente eficiente din punctul de vedere al consumului de energie electrică; valoarea finanțării nerambursabile alocate de MLPDA, prin AM POR, este de 21.065.937 lei;

* Crearea sistemului de iluminat public din Zona centrală, Cartierele Ampoi 1, Ampoi 2, Ampoi 3 și Partoș, în vederea scăderii consumului anual de energie primară în iluminat public, de la 720.284,00 kwh/an la 357.621,91 (kwh/an), începând cu anul 2022. Investiția va avea o lungime de 45.510 ml și include și instalații și echipamente eficiente din punctul de vedere al consumului de energie electrică. Valoarea finanțării nerambursabile este de 22.619.742 lei.

* Construirea Grădiniței cu Program Prelungit nr.16, prin schimbarea destinației și extinderea cantinei din incinta Colegiului Tehnic ”Alexandru Domșa”. Grădinița va avea 8 clase, pentru 160 de preșcolari, valoarea investiției fiind de 4.059.984 lei.

 

 

Citiți și:

Ce modificari sunt pregatite pentru securitatea la incendiu a constructiilor

Noi spatii de birouri intr-un viitor ansamblu din zona centrala a Bucurestiului

Ansamblu cu circa 140 apartamente, in portofoliul unor investitori straini

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

 

 

Sus
Translate »