Erdbewegung-Osteuropa

ArcelorMittal reporneste productia de otel, dupa schimbarea OUG 114

Primele efecte ale schimbării Ordonanței de Urgență nr. 114/2018 se pot vedea deja pe piața energiei. După suspendarea temporară a producției de oțel în urmă cu o lună din cauza  condițiilor pieței și prețurilor interne ridicate ale energiei, ArcelorMittal a repornit de ieri producția la Uzina siderurgică din Hunedoara, parte a companiei ArcelorMittal Europa – divizia Long Products.

Noile modificări ale legislației în domeniul energiei au fost bine primite de consumatorii industriali de gaze naturale și electricitate. O modificare a clauzelor privind energia din OUG 114 va ridica barierele de preț ale producătorilor pentru gazul natural și energia electrică, ceea ce va duce la o scădere preconizată a prețurilor la energie, se arată în comunicatul ArcelorMittal.

În plus, guvernul a aprobat instituirea unui sistem de susținere a consumatorilor industriali electrointensivi, prin compensarea parțială a costurilor cu emisiile indirecte de dioxid de carbon.

Cu toate acestea, condițiile de piață rămân o provocare, iar compania solicită guvernului să introducă cât mai repede măsuri suplimentare astfel încât energia electrică și gazele naturale să fie disponibile la prețuri competitive, pentru a permite ArcelorMittal Hunedoara să aibă un viitor durabil, menținând condiții de concurență echitabile la nivel local, în cadrul Uniunii Europene și la nivel global.

 

 

Citiți și:

In vara va incepe construirea unui hipermarket

Oferta castigatoare pentru un contract rutier de peste 20 mil euro va fi reevaluata

Blocuri cu 11 etaje vor fi construite in Capitala

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus
Translate »