Erdbewegung-Osteuropa

Arest preventiv, pentru mita si lucrari de asfaltare

Pentru lucrări de asfaltare și pavare, mită și spălare de bani, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a administratoruuil judiciar al unei societăți dintr-o comună din județul Sibiu.

Este vorba despre Dan Petrică Vlaic, care ar fi pretins de la administratorul unei societăți comerciale aflată în reorganizare, martor în cauză, să-i remită o sumă de bani, reprezentând echivalentul a 5% (aproximativ 40.000 euro) din totalul datoriilor de aproximativ 4.000.000 lei prevăzute în planul de reorganizare.

Pe lângă administratorul judiciar, DNA a mai dispus trimiterea în judecată în stare de arest la domiciliu, a unei persoane fizice, fără vreo calitate specială, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la luare de mită și complicitate la spălarea banilor. Totodată, procurorii au decis și trimiterea în judecată a inculpatei SC SJ Inter Trading SRL din Șelimber județul Sibiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la spălarea banilor, în formă continuată.
În contul sumei pretinse inițial, inculpatul Vlaic Petrică Dan ar mai fi beneficiat și de lucrări de asfaltare și pavare.
Pentru a disimula proveniența sumelor de 39.746 lei, respectiv 32.986 lei (contravaloarea lucrărilor) primite cu titlu de mită, inculpatul Vlaic Petrică Dan, cu complicitatea celeilalte inculpate, ar fi interpus în mecanismul financiar al societății SJ Inter Trading SRL, administrată de aceasta din urmă, care ar fi emis/către care ar fi fost emise facturi fiscale care să creeze aparența unor relații comerciale valide.
În cauză, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumelor de 9.850 lei, 11.555 euro, 150 lire sterline, 9.002 dolari, ridicate de la inculpatul Vlaic Petrică Dan și consemnarea acestora la o unitate bancară.
De asemenea, s-a mai dispus instituirea sechestrului asigurător și luarea inscripției ipotecare asupra bunurilor imobile și mobile aparținând societății SJ Inter Trading SRL.
Dosarul a fost trimis e către DNA spre judecare Tribunalului Sibiu cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

 

 

Citiți și:

1300 apartamente in aprobare, 600 in plan si 300 in executie

Un producator local va construi spatii de peste 54 mii mp sc

Cine va realiza lucrari de peste 50 mil euro pe un drum national

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus
Translate »