RESIDEO

Arhitect sef si membri ai unei comisii de receptie, trimisi in judecata

Mai mulți membri ai unei comisii de recepție de lucrări au fost trimiși în judecată, în stare de libertate, pentru abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals. Una dintre persoanele anchetate, Camelia Hărșan-Diaconu, era la data faptei arhitectul șef al municipiului Reghin și chiar președintele comisiei, potrivit procurorilor DNA.

În afară de ea, în același dosar sunt anchetați și Monica-Elena Oprea, Gavril Aszalos și Melinda Oprea (fostă Kolumban), la data faptelor membri ai aceleiași comisii de recepție lucrări și Sebastian – Iuliu Moldovan, administrator al unei societăți comerciale, la data faptelor.
În perioada 2011-2012, Camelia Hărșan-Diaconu, Monica-Elena Oprea, Gavril Aszalos și Melinda Oprea, în calitățile menționate mai sus, ar fi semnat șase procese verbale de recepție a unor lucrări executate de societatea administrată de Sebastian – Iuliu Moldovan, în condițiile în care existau diferențe între:
* lucrările cuprinse în situațiile de lucrări și cele executate în realitate,
* dotările cuprinse în situațiile de lucrări și cele realizate în realitate,
* valorile materialelor și lucrărilor menționate în situațiile de lucrări și cele din oferta financiară.
Ulterior, documentele respective au fost înaintate către Serviciul Buget Contabilitate, determinând astfel ordonatorul de credite, și anume Primăria Municipiului Reghin, să achite nejustificat lucrările și materialele respective, în sumă totală de 1.662.304 lei.
Primăria Municipiului Reghin a comunicat, că se constituie parte civilă cu suma de 389.271 lei.
Astfel, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpaților.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureș cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
În același dosar, procurorii anticorupție au încheiat cu inculpații Mihai Țocu și Camelia Giurgiu, în calitate de membri comisiei de recepție, câte un acord de recunoaștere a vinovăției.
Trebuie amintit că, anterior, inculpații Camelia Hărșan-Diaconu, Mihai Țocu și Sebastian – Iuliu Moldovan au mai fost trimiși în judecată de procurorii DNA, pentru săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, fals intelectual și uz de fals.

Trebuie precizat că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Citiți și:

Nou parc industrial in nord-vestul tarii

Oferta reevaluata pentru atribuirea unui contract de modernizare strazi

Aproape 150 mil lei pentru reabilitarea retelei termice

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 1/martie 2018

Sus
Translate »