Felicitare Anul Nou

Arhitectii sefi vor avea un cuvant de spus in aplicarea noii legislatii din constructii

Modificările legislației construcțiilor aduse de noua Lege 7/2020 vor deveni realitate numai când vor fi elaborate normele de aplicare. Varianta de lucru a normelor de aplicare a aceste legii urmează să fie supusă consultării directe a Corpului profesional al arhitecților-șefi de municipii, după cum a spus ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației Ion Ștefan la întâlnirea cu primarii din Asociația Municipiilor din România.

Ministrul Ion Ștefan i-a asigurat pe cei prezenți că va oferi tot suportul necesar eficientizării și simplificării fluxului procedurilor de emitere a certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construire.

Principalele subiecte de discuție la întâlnirea reprezentanților guvernului cu cei ai adminsitrației publice au fost:

* aplicarea modificărilor legislative în domeniul autorizării lucrărilor de construire;

* procedurile necesar a fi implementate la nivelul fiecărui municipiu pentru funcționarea și operaționalizarea Comisiei pentru acord unic, cu scopul de a facilita emiterea autorizației de construire și implementarea corectă a proceselor investiționale;

* condiționarea recepției la terminarea lucrărilor de efectuarea recepției la terminarea lucrărilor de branșare la rețeaua tehnico-edilitară;

* înscrierea în cartea funciară a construcțiilor edificate fără autorizație de construire sau cu nerespectarea autorizației de construire („intrarea în legalitate”).

Ministrul Ion Ștefan a anunțat în cadrul acestei reuniuni că demersurile de corectare și actualizare a legislației în domeniu vor fi finalizate în cadrul Codului amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor, instrument ce optimizează procesele decizionale orientate către cetățeni și mediul de afaceri.

 

 

Citiți și:

Noi cladiri de birouri au primit autorizatia de construire

Extinderea unui centru logistic va costa circa 5 mil euro

Cum merg vanzarile in cadrul unui proiect ce va cuprinde peste 600 apartamente

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus
Translate »