Oferte locuri de munca top

Arhitectura: NOVEMBarh = 30 de echipe = 30 de teme

arh

#MONUMENTE ISTORICE ȘI ZONE PROTEJATE – LEGISLAȚIE

 

revizuirea legislației și procedurilor în domeniu, astfel încât acestea să poată fi controlate eficient și să încurajeze intervențiile asupra monumentelor istorice, în zonele acestora de protecție și în zone construite protejate.

#PUG/PUZ – DOCUMENTAȚII DEURBANISM

formularea de soluții viabile de implementare a unor modificări pozitive asupra legislației ce reglementează documentațiile de urbanism, împreună cu reprezentanți ai factorilor decizionali, prezenți la eveniment.

#ARHITECT ȘEF

schimb de experiență referitor la activitatea arhitecților în administrația publică cu scopul concret de a găsi soluții la problemele recurente și a creiona strategii de planificare durabilă care să vină în ajutorul arhitecților cu responsabilități administrative, a organizațiilor profesionale și a factorilor de decizie implicați.

#How do they do it, ÎN ELVEȚIA (învățăm de la elvețieni)

comparația sistemelor profesionale din domeniul arhitecturii în România și Elveția, identificând exemple de bună practică care pot fi implementate în România, în beneficiul grupurilor mari de actori: arhitecți, administrație, beneficiari.

#SAFETY P-118

definirea calităților pe care trebuie să le aibă o legislație “revigorată” pentru securitatea la incendiu: să fie accesibilă, neinterpretabilă și să permită o îmbunătățire continua și implicarea pe termen lung a proiectanților și verificatorilor, autorităților avizatoare și investitorilor într-un mechanism continuu de îmbunătățire a normativelor privind securitatea construcțiilor la incendiu.

#COMUNICARE ȘI IMAGINE POST-EVENIMENT (Hackathon 25 nov.)

direcții de comunicare care pot asigura continuitatea unui astfel de eveniment-maraton generator de soluții și metode de direcționare a mesajul către toți actorii implicați, plus estimarea resurselor necesare pentru asigurarea instrumentelor de comunicare pe un termen mediu de 3-5 ani.

#BIM – pro și contra

definirea conceptului BIM, încă prea slab înțeles, în scopul comunicării avantajelor acestei proceduri de proiectare către potențialii utilizatori, precum proiectanți, executanții sau diversele entități administrative.

#BIM – implementarea BIM în România

pași pentru implementarea în România a sistemului de proiectare integrată, luând totodată în calcul receptivitatea potențialilor utilizatori ai acestuia.

#REZIDENȚIAL

soluțiile posibile pentru simplificarea procesului de autorizare pentru construcțiile rezidențiale. Se insistă asupra dinamizării domeniului, pe axa dezvoltator – autorități publice locale – proiectanți.

#NZEB3ani

implicațiile obligativității ca, începând cu 2021, toate clădirile nou realizate să fie la standard de clădire aproape zero energie (acronim englezesc NZEB – Nearly Zero Energy Building), precum și soluții posibile pentru ușurarea tranziției de la standardul actual la cel de NZEB.

#CALITATE ÎN ARHITECTURĂ

Inventariaza factorii care influențează rezultatele procesului de proiectare de arhitectură (clienți, temă de proiectare, echipa de proiectare, legislație etc.) și caută posibile soluții care, ulterior, pot lua o formă reglementată și astfel influența, în mod pozitiv, calitatea mediului construit.

 #COD DEONTOLOGIC

Identificarea problemelor etice pe care profesia le are astăzi pentru a pune bazele unui ghid explicativ al codului deontologic al arhitectului, dedicat, în primul rând, arhitecților practicanți, dar și publicului larg.

#ȘCOLI SIGURE

Punerea bazelor pentru crearea unei organizații non-guvernamentale care sa organizeze în școli, exerciții de evacuare în caz de incendiu și cutremur, cu scop educativ. Se vizează creșterea siguranței în școli, conștientizarea gradului de risc și formarea pe termen lung în acest sens.

#ARHITECTURĂ DE RETAIL

aplicarea normelor de securitate la incendiu în proiectarea spațiilor comerciale; propuneri de reformularea art. 4.2.32. din P118/99.

#AUTORIZARE ȘI EXECUȚIE; Legea 50, corelare cu Legea 10

corelarea legislației în vigoare cu realitatea din teritoriu în funcție de necesitățile contemporane, precum și propunerea unor soluții privind rezolvarea situațiilor speciale, găsirea unor metode de centralizare a documentațiilor de autorizare în spațiul online și metode posibile de comunicare și conectare cu administrația publică.

#SUSTENABILITATE

Formularea unui ghid de soluții specifice pentru sustenabilitatea în construcții, pornind de la exemplele de bună practică și de la modelarea soluțiilor în funcție de profilul grupurilor profesionale cărora li se adresează.

#STRATEGII ORGANIZAȚIONALE

direcții și soluții pentru întărirea capacității de acțiune a organizațiilor profesionale.

#CUTREMUR

creșterea capacitătii sociale de răspuns la cutremur, propunând o abordare multidiciplinară și școala ca vehicul al schimbării. Se pornește de la premisa ca școala oferă o capacitate mare de diseminare a informației, regimul juridic permite o implementare rapidă, iar eficiența economică a demersului este garantată prin proiectele tip.

 #FISCAL * LEGAL * TEHNIC

analiza situației actuale și soluții pentru rezolvarea blocajelor din ciclul de viață al construcțiilor datorate necorelărilor dintre domeniile legislativ-financiar-tehnic.

#MOBILITATE URBANĂ

localizarea și accesibilitatea activităților generatoare de trafic și propuneri formulate pentru îmbunătățiri legislative de gestionare a accesibilității în planificarea și reglementarea de urbanism (inclusiv pentru accesibilitatea și mobilitatea persoanelor cu dizabilități).

 #APARTAMENT NOU – user experience / buyer’s guide

Inventarierea dificultăților pe care le întâmpină viitorii beneficiari ai apartamentelor nou construite, în scopul generării unui ghid-suport pentru aceștia, cu aportul entităților ce pot îmbunătăți semnificativ procesul de achiziție (dezvoltatori, intermediari, autorități, instituții financiare).

#ARHITECTURĂ DE INTERIOR

creșterea calității în arhitectura de interior prin definirea practicii profesionale în domeniu, delimitare față de nespecialiști și prin punerea acestei profesii specifice în relație cu ceilalți proiectanți și cu reprezentanții specialităților conexe.

#RĂSPUNDEREA JURIDICĂ CIVILĂ A ARHITECTULUI

metode prin care arhitecții pot aprofunda legislația și mecanismele legale, în scopul de a facilita realizarea de propuneri legislative care să asigure o calitate mai bună a mediului construit.

#TARIFE DE PROIECTARE ȘI ESTIMAREA VALORII DE INVESTIȚIE

instrumente actuale de estimare a valorii de investiție, care să conducă la standarde moderne de calitate, pentru beneficiari publici sau privați și diverșilor proiectanți din domeniu.

#MISIUNEA ARHITECTULUI

elementele definitorii ale misiunii arhitectului în raport cu codul deontologic și soluțiile posibile de integrare cu interesele din partea beneficiarilor și administrației.

#ARHITECT STAGIAR

problemele care apar în procesul de obținere a dreptului de semnătură de către arhitecți și soluții posibile de îmbunătățire a stagiaturii și a cadrului în care aceasta se desfășoară.

#Pi…din PIB

soluții de eficientizare a sistemului de remunerare a muncii arhitectului, care trebuie să țină cont de efortul și resursele investite într-o unitate de timp, în detrimentul evaluării la metru pătrat, și despre cum această metodă de calcul poate aduce beneficii directe generale ce se vor reflecta în PIB.

#PLAN OF WORK – PROJECT MANAGEMENT

principii de standardizare a modului de lucru în cadrul activității de management de proiect, pentru eficientizarea procesului de proiectare, în toate fazele lui.

#AVIZARE

soluții concrete pentru a înlesni procesul de avizare în construcții și respectarea termenului legal de avizare și autorizare, cu idei de reducere a birocrației și a timpului de avizare prin utilizarea componentei online.

 #BIBLIOTECA DE MATERIALE

oportunitatea pe care existența unei astfel de resurse (bibliotecă de materiale de construcție) o are în eficientizarea și creșterea calității proiectării de arhitectură, în stimularea creației și inovării, dar și în procesul formare a specialiștilor și de de educare a publicului larg.

  #NOVEMBarh

Primul eveniment hackathon cu 300 de arhitecți

30 de teme | 16 ore de maraton

25 noiembrie 2017 | de la 8:00 la 24:00

Metropolitan Club & Events, Șos. Pipera 48, București

 

#reCONSTRUIM

4 zile | 1200 de specialiști

CONSTRUCTEXPO | 8-11 martie 2017

Conferințe, workshopuri, dezbateri publice

https://www.facebook.com/events/1163264830476794/

Sus