Oferte locuri de munca top

Atentie constructori: controale ANAF si ITM in zona Bucuresti – Ilfov

Construcțiile sunt printre domeniile vizate în principal de ampla acțiune de control demarată la 1 august de ANAF și ITM, alături de alimentație publică, transport și comerț.

Scopul anunțat al controalelor este combaterea evaziunii fiscale și creșterea conformării la declarare a obligațiilor fiscale, precum și combaterea muncii la negru.

În această campanie de controale este vizată, în principal, zona București – Ilfov. În vederea desfășurării în bune condiții a acțiunii, efectivele au fost suplimentate cu 200 de inspectori.

În acest an vor fi desfășurate 150.000 de controale care au această tematică de control.

Potrivit ANAF, controalele sunt efectuate în baza analizelor de risc și vor pune accent pe prevenție și îndrumare.

Controalele vor determina identificarea în timp real a erorilor, care, dacă sunt remediate în timp util, vor determina plata unor obligații fiscale accesorii mai mici, în comparație cu cele rezultate în urma unei inspecții fiscale generale. Contribuabilii au posibilitatea de a-și corecta declarațiile și de a se conforma la plata obligațiilor, potrivit legii.  În cazul în care contribuabilii verificați refuză să se conformeze sau sunt constatate abateri semnificative, aceștia vor face obiectul unor investigații suplimentare.

De asemenea, în cadrul acțiunii, inspectorii antifraudă vor verifica inclusiv modul în care contribuabilii respectă obligația legală privind dotarea și utilizarea noilor case de marcat cu jurnal electronic.

În ceea ce privește plata obligațiilor fiscale, ANAF reamintește contribuabililor că, în cazul în care se află în dificultate generată de lipsa temporară a disponibilităților bănești, au posibilitatea de a solicita organului fiscal eșalonarea la plată a obligațiilor fiscale.

Totodată, prin Ordonanța privind instituirea unor facilități fiscale, au fost prevăzute măsuri de restructurare a obligațiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018, pentru debitorii care au datorii mai mari de un milion de lei, bazate pe un plan de restructurare, plată eșalonată, monitorizare și supraveghere fiscală, pe perioada înlesnirilor. Același act normativ prevede și anularea accesoriilor aferente debitelor înregistrate la data de 31.12.2018 și care sunt sub un milion de lei, în cazul în care sunt achitate obligațiile fiscale principale, până la data de 15 decembrie 2019.

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus