Oferte locuri de munca top

Au crescut si serviciile pentru sectorul constructiilor

Creșterea de ansamblu a volumului lucrărilor din construcții anunțată de Institutul Național de Statistică este confirmată și de creșterile înregistate în domeniul serviciilor pentru sectorul construcțiilor.

Pe ansamblul primelor opt luni, cifra de afaceri din Serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor în domeniul ”Activităţi de arhitectură şi inginerie; activităţi de testări şi analiză tehnică” a crescut cu 4,9% față de perioada similară a anului trecut, în termeni nominali, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, conform INS.

Totuși, ritmul de creștere a serviciilor de acest fel este diminuat în acest an din cauza pandemiei: în primele 8 luni din 2019 comparativ cu aceeași perioadă din 2018 creșterea a fost de 14,3%.

În ceea ce privește Serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor luate în ansamblul lor, INS afirmă că cifra de afaceri a crescut cu 2,3%  pe primele opt luni din acest an, raportată la cea din aceeați perioadă a anului trecut,.

Cel mai mult au crescut ”Activităţile de servicii în tehnologia informaţiei” (+24%) în schimb cea mai mare scădere a fost în ”Transporturi aeriene” (-61%).

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2020

Sus
Translate »