Oferte locuri de munca top

Autodesk Revit 2021 – Generative Design

Gestionarea si configurarea spatiilor in cladiri de birouri cu ajutorul Revit Generative Design

Revit 2021 aduce pentru prima data utilizatorilor capacitatea de a folosi direct din aplicatie tehnologia Generative Design, bazata pe calcul algoritmic pentru a explora, analiza si sorta variante ale aceluiasi proiect generate in mod automat de program.

Astfel, procesul de creare a diferitelor variante ale aceluiasi model arhitectural, consumator de timp si efort este inlocuit de capacitatea Revit de a genera multiple alternative in functie de constrangeri precizate de utilizator.

Variantele propuse de aplicatie sunt usor de pre-vizualizat, pot fi explorate in format lista, sau interactiv in format 3D thumbnail, pot fi sortate, filtrate, selectate cu doar cateva comenzi simple de la utilizator.

Generative Design aduce la instalare 3 tipuri de studii de proiect gata definite, toate trei referindu-se la proiecte de cladiri de birouri si spatii comerciale.

Unul dintre acestea este Workspace layout si se refera la amplasarea birourilor in incaperi de dimensiuni mari (sau open space) in functie criterii si constrangeri de distanta definite de proiectant.

Criteriile de organizarea spatiului pot fi:

  • Utilizarea cat mai eficienta a spatiului disponibil – calculul numarului maxim de birouri ce pot fi amplasate in spatiul respectiv cu respectarea constrangerilor de distanta.
  • Obtinerea celui mai scurt traseu de exit pentru fiecare birou – se calculeaza variante de amplasare a birourilor astfel incat traseul de parcurs pentru fiecare birou pana la usa sa fie cat mai scurt.
  • Accesul la lumina naturala si vederea catre exterior – se calculeaza calitativ pentru fiecare birou, functie de distanta minima necesara pana la suprafetele vitrate.

Pentru a realiza un astfel de studiu, modelul Revit trebuie sa contina:

  • Peretii si elementele structurale ce definesc spatiul respectiv. Stalpii vor fi tratati ca obstacole.
  • Ferestrele sau peretii cortina (suprafata vitrata) si usile aferente spatiului respectiv.
  • Elemente de tip Room definite si vizibile in proiect.
  • O instanta a mobilierului folosit pentru birou.

Aplicatia ofera posibilitatea de a introduce valori pentru distanta minima intre birouri ce trebuie respectata si posibilitatea de a roti mobilierul cu valori situate intre -900 si 900 . De asemenea se precizeaza numarul de alternative ce vor fi calculate pentru configurarea spatiului respectiv.

Vizualizarea rezultatelor se face in format lista si se vor afisa in functie de criterul de organizare al spatiului selectat. Reprezentarea grafica este facuta dupa un cod al culorilor, in care liniile negre reprezinta axele peretilor, liniile duble albastre reprezinta suprafetele vitrate iar dreptunghiurile gri sunt zone obstructionate de usi.

Birourile sunt reprezentate in tonuri de verde si rosu, in functie de cat de bine se conformeaza pozitia respectiva criteriului de aranjare ales: verde pentru o foarte buna conformare, rosu pentru cea mai deficitara pozitie.

Variantele propuse pot fi sortate, filtrate, constrangerile definite pot fi modificate pentru a studia impactul diferitelor valori asupra studiului.

Atunci cand una dintre variante este selectata de utilizator, cu ajutorul comenzii Create Revit Elements, modelul va fi populat automat de aplicatie conform cu alternativa aleasa.

Revit Generative Design este disponibil pentru utilizatorii ce detin subscriptia AEC Collection.

https://www.cadexpert.eu/produse/aec/autodesk/928-autodesk-revit  

 

Contact: CADexpert NET SRL

e-mail: office@cadexpert.eu

https://www.cadexpert.eu/noutati/1026-autodesk-revit-2021-generative-design

Sus