Oferte locuri de munca top

Autorizatia de mediu: schimbari legate de valabilitate

Modificările aduse pentru termenele de valabilitate ale autorizațiilor de mediu și ale autorizațiilor integrate de mediu au trecut de Camera Deputaților. Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea articolului 16 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2005 privind protecţia mediului a primit 140 de voturi pentru, 42 împotrivă și 71 de abțineri. Proiectul a fost apoi depus la Secretarul General pentru exercitarea dreptului de sesizare asupra constituționalității legii.

Astfel, în forma de promulgare, se arată că autorizaţia de mediu şi autorizaţia integrată de mediu va fi valabilă pe toată perioada în care beneficiarii lor obţin viza anuală.

Scopul aplicării vizei anuale este acela de a confirma faptul că titularul desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii pentru care a fost emisă autorizaţia de mediu sau autorizaţia integrată de mediu şi că nu au intervenit modificări care să afecteze condiţiile stabilite prin actele de reglementare.

Viza anuală va fi aplicată de către Ministerul Mediului şi, respectiv, Administraţia Rezervaţiei Biosferei “Delta Dunării” pentru autorizaţiile de mediu şi autorizaţiile integrate de mediu care intră în sfera de competenţă a acestora.

Viza anuală pentru autorizaţiile de mediu şi autorizaţiile integrate de mediu care nu intră în sfera de competenţă a Ministerului Mediului şi Administraţiei Rezervaţiei Biosferei “Delta Dunării” va fi aplicată de către Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului sau se deleagă de aceasta către autorităţile competente pentru protecţia mediului.

Totodată, obţinerea vizei anuale va fi obligatorie atât pentru autorizaţiile de mediu şi autorizaţiile integrate de mediu care sunt emise la data intrării în vigoare a prezentei legi, cât şi pentru cele emise ulterior.

Valabilitatea autorizaţiilor de mediu şi a autorizaţiilor integrate de mediu care sunt emise la data intrării în vigoare a prezentei legi se poate modifica la cererea titularilor, în sensul menţinerii valabilităţii acestor acte de reglementare pe toată perioada în care titularul obţine viza anuală.

În cazul în care titularul nu solicită modificarea valabilităţii autorizaţiei de mediu sau a autorizaţiei integrate de mediu, el va fi  obligat ca, înainte cu cel puţin 6 luni de la expirarea valabilităţii actului de reglementare, să solicite emiterea unei noi autorizaţii în termenele prevăzute de legislaţia în vigoare, chiar dacă pe parcursul termenului de valabilitate a obţinut viza anuală.

În cazul operatorilor economici care solicită modificarea valabilităţii autorizaţiilor sau a autorizaţiilor integrate de mediu, după caz, aceştia nu vor solicita şi nu vor parcurge procedura de obţinere a unei noi autorizaţii sau, respectiv, a autorizaţiei integrate de mediu.

 

 

Citiți și:

Ansamblu mixt, in pregatire in Capitala, pe 3,4 hectare

Mai multe apartamente noi vor fi construite pe litoral

Spital regional, in faza de selectare a consultantului pentru studiul de fezabilitate

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus