Oferte locuri de munca top

Autostrada Sibiu – Pitesti primeste peste 875 mil euro

Comisia Europeană a aprobat o investiție în valoare de 875,5 milioane de euro din Fondul de coeziune pentru prima etapă de construcție a autostrăzii Sibiu – Pitești.

Aceasta va fi prima autostradă care traversează Munții Carpați, asigurând conectivitate nestingherită în România pe coridorul Rin-Dunăre al Rețelei transeuropene de transport (TEN-T)

Coridorul va asigura o legătură neîntreruptă pe teritoriul României, de la portul Constanța de la Marea Neagră până la Nădlac, la frontiera maghiară, conectând România centrală și de vest cu rețeaua de autostrăzi europene.

Potrivit comisarului pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira: „Acest proiect va elimina un blocaj major în rețeaua de transport din România, ceea ce va spori siguranța rutieră, va scurta durata călătoriilor și va reduce costurile pentru pasageri și mărfuri. Proiectul va avea un impact extrem de pozitiv asupra economiei și a calității vieții populației locale.

Comisia Europeană preconizează că proiectul va fi operațional începând din 2026.

Rețeaua transeuropeană de transport (”Trans-European Transport Network” – TEN-T) cuprinde  coridoare  rutiere, feroviare, navale și aeriene de care depinde dezvoltarea Uniunii Europene.

Printre aceste sunt 9 coridoare considerate esențiale, la care lucrările de modernizare trebuie să fie încheiate până în anul 2030, iar coridorul Rin-Dunăre este unul dintre ele.

 

 

 

Citiți și:

Circa 14 mil euro pentru un drum de jumatate de kilometru

Reabilitarea unei retele de canalizare in centrul Bucurestiului costa mai mult

Ansamblu mixt, cu supermarket si peste 400 apartamente

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2020

 

 

 

Sus
Translate »