Oferte locuri de munca top

BERD finanteaza construirea de spatii logistice in Romania

Dezvoltarea spatiilor logistice din țara noastră atrage finanțare de la instituțiile financiare internaționale.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a anunțat că a acordat un credit de 150 de milioane de euro dezvoltatorului Warehouses De Pauw (WDP) care vrea să își extindă afacerile din România.

WDP planifică noi proiecte de dezvoltare în centrele logistice importante.

Compania dezvoltă și investește în proprietăți logistice, cum ar fi depozite și spații pentru industria ușoară. Portofoliul său de proprietăți internaționale existente se ridică la aproximativ 5 milioane mp și este distribuit pe aproximativ 250 de site-uri în locații de logistică primordiale pentru depozitare și distribuție în Belgia, Franța, Olanda, Luxemburg, Germania și România.

BERD susține că prin această finanțare va contribui la implementarea unui sistem de management sustenabil și la dezvoltarea unor construcții care să respecte criteriile de protecție a mediului.

Cu acești bani WDP ar urma să crească performanțele energetice și eficiența consumului de apă în întregul său portofoliu de investiții în țara noastră, mai afirmă BERD.

Creditul va sprijini, de asemenea, implementarea două programe destinate tinerilor, anume un program pilot pentru educație duală în universitățile tehnice și un program de internship care sa faciliteze integrarea tinerilor pe piața muncii după terminarea școlii.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2020

Sus
Translate »