Oferte locuri de munca top

Borduri de granit pentru tot Bucurestiul

Una dintre companiile municipale înființate de Primăria Municipiului București, și anume  Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje București SA vrea să cumpere granit de 13 milioane de euro.

Mai precis, compania a demarat o procedură de achiziție publică în vederea încheierii unui acord cadru cu o valoare estimată la peste 60,87 milioane lei, fără TVA .

Obiectul acordului-cadru constă în achiziția etapizată și eșalonată, precum și transportul de la depozitul furnizorului la locația indicată de către Beneficiar a plăcilor din granit fiamat pentru exterior, în zone de trafic pietonal.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 29 martie 2019.

Săptămâna trecută, consilierul municipal USR, Roxana Wring, a anunțat că este irevocabilă decizia judecătorilor potrivit căreia toate Companiile Municipale ale Bucureștiului au fost înființate de Primăria Generală cu încălcarea legii.

Curtea de Apel București a respins recursul Primăriei, ceea ce înseamnă că se menține decizia inițială din noiembrie anul trecut, prin care s-a constatat încălcarea legii în cazul înființării companiilor. Doamna Wring susține că ”aceste structuri au fost gândite doar ca să toace bani publici pe contracte și salarii. Companiile trebuie desființate în cel mai scurt timp posibil!” Instanţa a decis, în luna noiembrie a anului trecut, anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare ale companiilor municipale. Consilierii municipali USR au contestat înfiinţarea acestor companii pe motiv că hotărârile au fost adoptate ilegale, mai precis, au fost adoptate cu votul a jumătate plus unu din numărul total de consilieri şi nu cu votul a două treimi aşa cum ar fi fost nevoie.
La rândul său, Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a spus: ”Instanța de judecată a apreciat că decizia politică de înființare a acestor societăți, formalizată prin Hotărâri ale Consiliului General al Municipiului București, nu a fost luată în concordanță cu prevederile legii, respectiv cu două treimi din voturile consilierilor. Motivul pentru care aceste Hotărâri au fost validate doar cu majoritate simplă este acela că practic nu avea loc un transfer de patrimoniu către aceste societăți.

De altfel, există nenumărate exemple în toată țara, de societăți comerciale ale primăriilor, care au fost înființate cu majoritate simplă.

…Vom veni în fața Consiliului General cu proiecte care să pună în acord Hotărârile de înființare ale companiilor municipale cu decizia instanței, respectiv adoptarea acestora cu două treimi.”

 

 

Citiți și:

Peste doua luni va demara construirea a 4 cladiri de birouri cu cate 9 niveluri

Ce estimeaza dezvoltatorul unui mare proiect rezidential

Cum merg vanzarile in cadrul unui proiect cu 14 blocuri dezvoltat in Transilvania

Proiect rutier – investitie de peste 94 mil euro

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus