Oferte locuri de munca top
ARENA Constructiilor

Brasovul are peste 340 mil lei pentru dezvoltare

Bugetul municipiului Braşov pentru anul 2018 are venituri mai mici  cu 75 de milioane de lei,  ca urmare a modificării Codului Fiscal.
Primarul George Scripcaru a declarat: “Am păstrat intact bugetul pentru dezvoltarea municipiului în aşa fel încât să nu afecteze investiţiile în curs sau cele pe care ni le propunem în acest an. Nu avem nicio problemă din punct de vedere al salarizării angajaţilor primăriei şi a celor din instituţiile din subordine până la sfârşitul anului. Suntem în regulă din acest punct de vedere şi suntem sub nivelul numărului de personal prevăzut în legislaţia actuală. Cu totul înseamnă 2.462 de persoane angajate. Am avut grijă cu salariile, am fost moderaţi, am mers pe o variantă moderată şi nu vor fi probleme până la sfârşitul anului“.
Primarul afirmă că cea mai mare sumă din buget va merge pe proiecte de dezvoltare a municipiului, pe studii de fezabilitate, proiecte tehnice, investiţii, reparaţii extinse în unităţile şcolare. Pentru unităţile de învăţământ s-au alocat mai mulţi bani, având în vedere construcţiile noi de creşe, grădiniţe, săli de sport, extinderi de corpuri, mansardări, eficientizare energetică, pentru măsuri de prevenire în situaţii de risc.
În ceea ce priveşte cheltuielile, cea mai mare sumă, adică 451,88 milioane lei, merge pe secţiunea de funcţionare: 85,83 milioane lei pentru cheltuieli de personal, 173,53 milioane lei cheltuieli cu bunuri şi servicii, 2,13 milioane de lei cheltuieli cu dobânzi bancare, 13,00 milioane lei subvenţii pentru diferenţe de preţ şi tarife. Asistenţa socială va primi 44,96 milioane de lei.
Secţiunea de dezvoltare prevede cheltuieli de 341,94 milioane de lei, mai mari cu 10% decât anul trecut. Vor fi alocate sume mai mari pentru modernizarea străzilor şi a unor sensuri giratorii, amenajarea unor alei pietonale în Centrul vechi al oraşului şi în cartierul Valea Cetăţii, pentru reabilitarea a două cinematografe, realizarea studiului de fezabilitate şi a documentaţiei tehnice pentru construirea unei săli polivalente de 16.000 de locuri.

 

Citiți și:

Pregatiri pentru un nou ansamblu rezidential in Bucuresti

Pe 3 ha vor fi dezvoltate cladiri de locuinte si spatii pentru servicii si depozitare

28 de strazi vor fi modernizate cu 6,5 mil euro

Mare proiect rutier, intarziat inca din faza de atribuire

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor

 ARENA Constructiilor nov – dec 2017 (click aici)coperta-ac8-mare  ARENA Constructiilor , oct 2017  (click aici) coperta-ac7

Sus
Translate »