Oferte locuri de munca top

Buget de investiții de peste 150 mil euro în 2020

Anul acesta bugetul de investiții al municipiului Oradea se va ridica la suma de 725 milioane lei, deci peste 150 milioane de euro. O treime din acești bani vin de la bugetul local, o a doua treime o reprezintă bani europeni programați să fie primiți în acest an, iar restul sunt din credite bancare pe care Primăria Oradea le-a contractat în anii trecuți și care vor fi folosite anul acesta.

Este vorba de două credite bancare, unul de la Banca Europeană de Investiții de 106 milioane lei, din care anul acesta va fi finalizat de exemplu drumul expres, extinderea Unității de Primiri Urgențe etc, iar celălalt credit este practic o linie de credit de la Banca Comercială Română de 100 de milioane lei, bani care vor fi folosiți ca o rezervă pentru tragerea banilor europeni, a spus primarul Ilie Bolojan. Practic, Primăria își propune să folosească acești bani pentru proiectele europene, iar apoi să îi fie rambursați până la finalul anului.

Municipiul Oradea nu a contractat în acești ani împrumuturi decât pentru finanțarea sau cofinanțarea unor investiții și deloc pentru consum, a mai arătat primarul Ilie Bolojan.

Primăria Oradea are venituri proprii de circa 467 milioane lei, bani din taxele și impozitele orădenilor. Din această sumă, aproape 250 milioane lei o reprezintă impozitele pe salarii.

”Prin urmare, grosul sumelor încasate din taxe și impozite provine din economia locală. Așa cum se știe, cu cât numărul de locuri de muncă în economia locală este mai mare și cu cât nivelul salarizării este mai bun, cu atât cresc și veniturile la bugetul local. Veniturile din impozitele pe proprietăți reprezintă alte 130 milioane de lei”, a spus primarul Bolojan.

În ceea ce privește cheltuielile, municipalitatea are circa 60 milioane de lei cheltuieli de funcționare, ceea ce reprezintă 12,8% din veniturile totale ale orașului.

 

 

Citiți și:

Trei blocuri cu 11 etaje au obtinut autorizatia de construire

5 ha de teren vor fi deblocate pentru o artera rutiera si spatii de locuinte

Birouri si spatii de depozitare, cu aproape 4 mii mp scd

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

 

 

Sus
Translate »