Oferte locuri de munca top

Cadastru: Nu luati masuri excesive care sa blocheze activitătile in cadrul contractelor

Aproape toate instituțiile publice au luat zilele aceste măsuri ca să limiteze relațiile cu publicul, în contextul epidemiei de coronavirus. Unele chiar și-au sistat întreaga activitate. Totuși, nu pare momentul cel mai potrivit ca funcționarii publici să nu mai lucreze deloc. După trecerea epidemiei ar putea fi controale care să stabilească dacă, din punct de vedere legal, a fost corectă sau nu decizia sistării sau încetinirii activității instituțiilor publice. Mai ales că în acest mod economia va intra într-o recesiune cu consecințe greu de estimat.

În pericol este, de exemplu, Programul național de cadastrare, finanțat din fonduri europene.

În cadrul măsurilor luate de ANCPI privind activitatea cu publicul atât în cadrul înregistrării sistematice cât și la cerere, Uniunea Geodezilor din România cere să fie luate în considerare dificultățile ce pot surveni în finanțarea activității specialiștilor care activează în sectorul privat. Întârzierea sau blocarea actelor privind finanțarea pot conduce la intrarea agenților economici din domeniu în incapacitate de plată a salariilor, furnizorilor, sumelor datorate Bugetului de stat și Bugetului pentru asigurări sociale de stat.

”Solicităm în mod public ca deciziile luate să nu fie excesive în raport cu măsurile anunțate de Guvern și Consiliul pentru situații de urgență. Acestea nu trebuie să conducă la blocarea sau întârzierea activităților în cadrul contractelor aflate în curs de derulare fără o analiză concretă a situației de la fața locului”, transmite Uniunea Geodezilor din România.

Mai mult decât atât, geodezii consideră că este imperios necesar ca în cadrul lucrărilor de cadastru și înregistrarea sistematică să se stabilească reguli privind informarea, publicarea, depunerea contestațiilor și soluționarea acestora adaptate situației actuale în vederea prevenirii propagării virusului COVID -19 fără suspendarea acestor activități.

 

 

Citiți și:

Ansamblu cu aproape 250 de apartamente, in curs de autorizare

Cladire cu functiuni mixte si 11 niveluri, in pregatire in provincie

Cat costa manopera pe metru patrat de constructie la rosu

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2020

Sus
Translate »