Oferte locuri de munca top

Care sunt costurile înlocuirii sistemului de încălzire al casei tale? (P)

(Sursa foto: Ariston Thermo)

(Sursa foto: Ariston Thermo)

Înlocuirea unui sistem de încălzire defect sau învechit este o operațiune de anvergură. Din punct de vedere financiar, această operațiune presupune achiziționarea propriu-zisă a noului sistem de încălzire, dar și costuri aferente acestei înlocuiri, precum: montarea sistemului, costurile kitului de instalare, și autorizația de funcționare a aparaturii.

Echipament și componente

Costurile noului sistem de încălzire sunt influențate de caracteristicile acestuia. De exemplu, în cazul în care ți-ai construit o nouă casă sau dorești debranșarea de la un sistem comun de încălzire al unui bloc, probabil că vei opta pentru montarea unui sistem mai eficient de încălzire, precum o centrală termică.

 

În cazul acestora, prețul este stabilit în primul rând în funcție de eficiența consumului și de puterea termică, care în cele mai multe cazuri variază între 24KW și 45KW. De asemenea, costul unei centrale termice poate să fie influențat și de alte funcții speciale ale aparaturii, precum posibilitatea de conexiune WIFI pentru controlul temperaturii printr-un device smart, precum propriul telefon mobil.

Costuri de instalare

Costurile de instalare reprezintă suma de bani care trebuie achitată unui personal specializat care să se ocupe de montarea noului sistem de încălzire în locuința ta. Cunoscută și sub denumirea de manoperă, acest cost poate fi evitat în cazul în care aveți cunoștințe specializate în domeniul sistemelor de încălzire. Pentru a menține exemplul inițial, costurile de montare ale unei centrale termice variază de asemenea în funcție de puterea termică a sistemului.

În orice caz, este de recomandat ca operațiunea înlocuirii unui sistem de încălzire să fie realizată de persoane specializate și autorizate în domeniu, pentru ca astfel să fie evitate riscuri sau surprize nedorite.

Autorizație

Autorizația de funcționare a unui nou sistem de încălzire este necesară atât pentru siguranța utilizatorului, cât și pentru alinierea acestuia la standardele legale aflate în vigoare. În general, această autorizație poate fi emisă chiar de către tehnicianul care a efectuat operațiunile de montare și punere în funcțiune a sistemului de încălzire. Din nou, prețul unei astfel de autorizații poate varia în funcție de puterea termică a sistemului.

Sus