Oferte locuri de munca top

Care va fi cota pentru certificatele verzi si tariful pentru serviciul de transport, de la 1 martie

De la 1 martie 2021 va intra intra în vigoare noul nivel al cotei obligatorii de achiziție de certificate verzi pentru anul 2020, precum și tariful mediu pentru serviciul de transport al energiei electrice. Cele două prevederi au fost deja publicate în Monitorul Oficial.

Certificatele verzi pentru anul 2020

Cota obligatorie de achiziție de certificate verzi de către operatorii economici care au obligația de achiziție de certificate verzi pentru anul 2020 a fost stabilită la valoarea de 0,45074 certificate verzi/MWh, corespunzătoare unui consum final de energie electrică exceptat de la plata certificatelor verzi de 7683,8355 GWh.

Societatea Operatorul Pieței de Energie Electrică și Gaze Naturale – „OPCOM” – S.A., producătorii de energie electrică din surse regenerabile și operatorii economici care au această obligație vor duce la împlinire aceste prevederi.

Tariful pentru serviciul de sistem valabil începând cu data de 1 martie 2021

Totodată, ANRE a modificat Ordinul președintelui Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 214/2020 privind aprobarea tarifului mediu pentru serviciul de transport, a componentelor tarifului de transport de introducere a energiei electrice în rețea (TG) și de extragere a energiei electrice din rețea (TL), a tarifului pentru serviciul de sistem și a prețului reglementat pentru energia electrică reactivă, practicate de Compania Națională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” – SA.

Astfel, pentru compania Transelectrica SA, tariful pentru serviciul de sistem valabil de la 1 martie 2021 este de 10,82 lei/MWh.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus
Translate »