Oferte locuri de munca top

Cartier dedicat romanilor de pretutindeni

Loturi de case vor fi oferite gratuit de către autoritățile locale pentru a atrage forță de muncă în zonă. Aceasta ca urmare a faptului că firmele care funcţionează acolo se confruntă cu o lipsă acută de personal calificat.

Edilii vor să îi atragă pe românii de pretutindeni care doresc să se repatrieze și le oferă gratuit loturi pentru case pe un teren cu suprafaţa totală de 7.770 de metri pătraţi.

Autoritățile municipiului Oradea au declarat de interes local proiectul „Cartierul Diaspora – Municipiul Oradea” , inclus în cadrul Strategiei Naţionale pentru românii de pretutindeni pentru perioada 2017-2020.

Noul cartier urmează să fie amplasat pe terenul viran aflat în proprietatea publică a municipiului Oradea, din Cartierul Iorga – zona str. Izvorului.

Potrivit primarului municipiului Oradea, vor fi oferite gratuit familiilor care se întorc în România 11 locuri de casă cu suprafeţe cuprinse între 400 metri pătraţi şi 650 de metri pătraţi. Terenul va fi racordat la utilităţi, iar cei care vor primi un loc vor fi obligaţi să construiască casa într-o perioadă ce va fi stabilită ulterior şi nu vor avea voie să o vândă un timp care, de asemenea, va fi stabilit ulterior.

Familiile eligibile pentru acest proiect vor trebui să facă dovada că au lucrat o perioadă în străinătate. Autorităţile locale au propus termenul de cinci ani.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/oct 2019

Sus
Translate »